"Дивовижні історії кохання"


      

«
Книги - найкращі друзі більшості жінок, а не діаманти.
Коли нам бракує кохання, ми беремося за любовний роман»
(Ельчин Сафарлі)


Пропонуємо Вам дивовижні історії кохання, які допоможуть по-іншому подивитись на безліч життєвих ситуацій, щось змінити у собі чи просто насолодитись приємним читанням.    

 Їсти, молитися, кохати (Елізабет Гілберт).
Це надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Героїня роману – письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.

Англійський пацієнт (Майкл Ондатже).
У напівзруйнованій віллі у Флоренції доля зведе чотирьох: колишнього крадія, а тепер героя війни Караваджо, сапера Кіпа, канадську сестру милосердя Хану і її безіменного, обгорілого до кісто
к останнього підопічного — англійського пацієнта. Після усіх побачених жахіть і смертей, після душевних мук і фізичних тортур, пережитих за цю війну, вони не втратили здатності кохати. Можливо, саме кохання і пам’ять про нього дають їм сили жити далі.
«Англійський пацієнт» - найвідоміший роман канадського письменника Майкла Ондатже - є одночасно і щемливою історією трагічного кохання та тлі Другої світової війни, і книжкою, яка приголомшує глибиною філософських роздумів.

Гора між нами (Мартін Чальз).
Про романтичну та зворушливу історію чоловіка і жінки, що вижили в нелюдських умовах розповідається у цій книзі. Оригінальний сюжет захоплює з першої сторінки, а фінал дійсно дивує. 
Через негоду пасажири аеропорту в Солт-Лейк-Сіті не змогли вилетіти з міста. Серед них Бен Пейн – успішний хірург, який планував повернутися якраз щоб прооперувати пацієнта. Під час затримки рейсу він знайомиться з журналісткою Ешлі Нокс, яка поспішала на передвесільний вечерю. Для них обох у що б то не стало важливо вилетіти з аеропорту. Бен знаходить пілота, готового вивезти їх чартерним рейсом, але під час польоту він помирає і літак потраплає в аварію в одному з найбільш важкодоступних та суворих гірських регіонів Америки. Поранені та змучені холодом, їм належить спробувати вижити в цих екстремальних умовах. Але крім випробувань, приготованих природою, їм доведеться зіткнутися і з власними почуттями та страхами...

Послание в бутылке (
Николас Спаркс).
Полагодити зламану яхту не так уже й важко. Склеїти уламки розбитого життя - набагато важче ... Хто допоможе в цьому Гаррету Блейку, багато років не бажає змиритися із загибеллю жінки, яка була сенсом його існування? Знову і знову запечатує він в пляшки відчайдушні, сповнені любові і туги листи і кидає їх в море, не розраховуючи отримати відповідь. Але одного разу його послання потрапляє в руки процвітаючої журналістки Терези Осборн ...

"Лист незн
айомки" (Стефан Цвейг).
Вся новела складається з листа жінки, яка все життя таємно кохала одного чоловіка. Будучи смертельно хворою, вона пише Стефану листа та зізнається у своєму коханні. Вона пронесла свою любов з дитинства до останніх днів, але не знайшла в собі хоробрості та сил зізнатися йому у своїх почуттях. Лист незнайомки - незвичайна книга. Необізнаному читачеві може здатися, що цю новелу написала жінка: настільки точно і глибоко описано її почуття.
 

"Убий мене ніжно" (Ніккі Френч). 
   
   
Сюжет, звичайно ж, присвячений почуттям. Мова про те, як кар’єру, друзів, комфорт, добробут і навіть нареченого героїня Еліс готова проміняти тут і зараз заради справжнього кохання. Одного дня, кваплячись вулицею, вона впіймала погляд красеня Адама, і її світ розділився на «до» і «після» зустрічі.
Спершу все було наче у кіно — глибокі почуття, неочікуване щастя і нечуваний комфорт. Аж поки про себе не нагадало таємне минуле життя коханого Адама… І все зруйнувалося, як картковий будиночок. Ціна розгадки таємниці виявиться зависокою для обох.

Приємного читання! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки