"Дивовижна країна: Австрія"


      
    Австрія... Територія цієї країни має на карті незвичайний вигляд. Смужка землі, вузька на заході, у бік сходу набагато ширшає. Тож зовні ця країна чимось схожа на клин.
      Майже все населення Австрії становлять австрійці. Тільки на півдні країни живуть невеликі групи хорватів, угорців, словенців, а у Відні - чехи та евреї.
     Далекими предками австрійців були племена кельтів, що поселилися на землях майбутньої Австрії в 5-4 столітті до нашої ери. У 2 столітті нашої ери цю землю завоювали римляни. Вони заснували тут міста, провели дороги й збудували флот на Дунаї.
     У 5-6 столітті нашої ери землі Австрії заселили германські племена баварів та алеманів. Германці змішалися з кельтами і слов'янами, які також жили тут. Так поступово складалася австрійська нація.
     У столиці Австрії місті Відні зібрано все "най-най", що є в країні. Ще до утворення сучасної австрійської держави Відень був величезним центром промисловості, торгівлі, банківської справи, культури. У Відні проживає п'ята частина населення країни.
     У 90-х роках римляни збудували на цьому місці табір Віндобона. В місті на Дунаї перетиналися шляхи з Чехії, Словаччини, Польщі, Німеччини, Прибалтики, країн Балканського півострова та Середземномор'я. Місто росло, відкривалися нові підприємства, банки. Величезні багатства Австро-Угорської імперії стікалися до Відня.
     Прекрасні палаци довкола просторих площ, парки і водограї - таким є центр Відня.
    Недалеко від Хофбурга, на великій площі височить грандіозний діючий готичний собор святого Стефана. Біля собору завжди людно: тут і туристи, які прийшли помилуватися будівлею, і віруючі. 
   Центр міста ледь не зусібіч оперезаний широкими бульваром Ринг. Тут розташовані Державна опера, парламент, ратуша, університет, музеї, великі магазини, будинки багатих городян.
     Австрійці дуже люблять і співати, і танцювати. Часто співають хором під народні інструменти: цимбали, волинки, флейти, гітари. Народний танець лендер вважають попередником віденського вальсу, який почали танцювати в містах Австрії наприкінці 18 століття.
      Взагалі країна та столиця чудові і варті вашої уваги.



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки