"Незнане про Генія"

  Сьогодні виповнюється 115 років від дня народження всесвітньо відомого українського авіаконструктора Олега Антонова. Він народився 7 лютого 1906 року і за все своє життя створив 22 типу літаків і 52 типи планерів, віддавши багато сил розробці десятків інших літальних апаратів, а також заснував оригінальну школу конструювання. Олега Костянтиновича Антонова називають творцем української авіації. Його Ан-124 "Руслан" і Ан-225 "Мрія" - візитівки нашої країни.
  Однак відомий Олег Антонов не тільки як видатний професіонал. Він чудово малював сам і в тонкощах знав живопис. "Якби я не став конструктором, то став би художником", - зізнався він одного разу. 
     За своє життя він написав близько 40 картин. "Сам я полюбив малювання з дитинства. Почалося з того, що мені подарували коробку кольорових олівців. Пам'ятаю, перше, що я намалював, був гарний сонячний захід", - говорив він. За його словами, вміння малювати - важливий професійний навик досвідченого конструктора.
  Невичерпний творчий джерело, різноманітність інтересів, постійне прагнення до краси і культури в усьому - таким залишився Олег Костянтинович у пам'яті тих, хто був з ним добре знайомий або хоч раз зустрічався.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки