"НадзвиЧАЙним!!!"


“Чай – напій не простий. Коли чаювання стає ритуалом, воно розвиває вміння бачити велике в дрібницях.”
(Мюрієль Барбері)

Ті, хто звик починати свій ранок з кави, можуть не турбуватися і спокійно продовжувати кавувати. Сьогоднішній наш огляд стане в нагоді тим, для кого філіжанка з ароматним чаєм стала невід'ємною частиною життя. Однак задумайтеся, як багато ви знаєте про цей дивовижний напій?
Маємо надію, що представлені книги стануть вам у нагоді. Вони про те, як правильно заварювати чай, як і з чим його правильно пити. Крім того з них ви дізнаєтеся, які традиції пов'язані з розпиванням чаю в різних країнах, про численні сорти та найрізноманітніші рецепти чаю, які дозволять вам відкрити новий смак давно знайомого напою.
Кажуть, що найдорожче в світі чаювання пропонує готель «Рітц Карлтон» в Гонконзі. Чай на двох там коштує майже 9 тисяч доларів. Тож, заваримо свій і не гірший!!!


Лу Юй. Чайний Канон /перекладач Є.Гобова (видавництво "Сафран").
“Чайний Канон” був написаний у VIII ст. н.е. в Стародавньому Китаї буддійським монахом Лу Юєм. Чашка запашного чаю супроводжує душевну розмову, сімейну вечерю, ділову зустріч і навіть медитацію. З чого ж почалася його історія? Який чай і спосіб приготування - найкращий? Ви можете дізнатися про це та відкрити багато інших таємниць на сторінках найпершої книги про чай у світі.
Перекладаючи цей давній текст українською, видавництво доповнило кожен розділ сучасними фактами про чай та чайну культуру.

Олександра Орлова. Чайна книжка. Історії про чай і не тільки (видавництво "Брайт Букс").
З давніх-давен за чаєм вели розмови й розповідали казки, і ця книжка продовжує традицію. Мов чайне горнятко, вона по вінця наповнена історіями, дивами та почуттями, занурює читачів у чайні традиції, мандри й зустрічі, пропонує оповідки та чайні напої на всі смаки й настрої, дарує тепло, надію, любов і затишок, хвилює та зворушує, але нізащо не дає впадати у відчай.

Книга о чае /автор-составитель С.Першина (видавництво "Аркаим").
Чи замислювалися ви коли-небудь про те, чому ми так любимо чай? Просто тому, що звикли до нього з дитинства? А може тому, що чай - це напій, немов створений для задоволення і гарного настрою? Напій, що здатний наповнити нас спокоєм та поміркованістю? Якщо вам хочеться більше дізнатися про свій улюблений напій, про його захоплюючу історію, традиції чаювання, які склалися в різних куточках світу, про сорти і правильні способи заварювання чаю, то ця книга - для вас.
Рецепти освіжаючих чаїв з різними добавками, а також смачні доповнення до них підібрані з любов'ю для того, щоб кожне чаювання могло принести вам максимальне задоволення.

Ким Лонг, Брайан Китинг. Идеальный чай. Наука и искусство приготовления (видавництво "ХлебСоль").
Перед вами чудовий посібник з удосконалення свого досвіду чаювання та створення ароматного напою з чайного листя і гарячої води. Захоплююча історія чаю, дослідження в галузі чайної хімії, довідник термінів, які допоможуть вам при покупці чаю, - все це допоможе вам зробити свій чай ідеальним. Занурення в науку приготування основних видів чаю супроводжують не тільки описи різних способів заварювання і спеціальних інструментів-помічників, а також історії про значення цього напою в різних культурах. Заварювати хороший чай легко; заварювання чудового чаю вимагає лише трохи додаткових знань і підготовки.


Джейн Кэмпси. Чай - напиток-совершенство (видавництво "Баланс Бизнес Букс").
Основна теза книги - «чай - це один з найпопулярніших напоїв, проте більшість, хто його вживає, заварює його неправильно».
Тож, представлене видання - насичений гайд для тих, хто любить чай. У книзі письменниця розповіла як про історію чаю, так і про різні способи ідеального заварювання напою. Також в ній йдеться про користь і лікувальні властивості трав'яних чаїв. Книга є зібранням практичних і надихаючих порад та екскурсу в історію запашного напою.

Оксана Лазарева. Целебный чай (видавництво "Vivat").
Чай... Здавалося б, що такого особливого може бути в настої з листя? Лише дізнавшись докладніше про величезну різноманітність цих настоїв і їх цілющі властивості, починаєш звертатися до чаю з повагою і теплом: доктор-чай, знахар-чай, смакота-чай, в загальному - тільки мій чай! Сподіваємося, другом для вас стане і ця книга, яка зібрала сотні цілющих рецептів чаїв, бальзамів та відварів трав з усього світу.

Валентина Малевич. Чай. Иллюстрированная энциклопедия (видавництво "Харвест").
Вивчення культури і традицій народів країн Південно-Східної Азії - багаторічне захоплення авторки книги. Історія появи чаю, мистецтво і традиції чаювання, таїнство виготовлення давнього чайного посуду, цілющі властивості напою, секрети чайної косметології, таємничий дух сприйняття чайного будиночка - складають основу легенд представленої книги. Матеріали для видання збиралися автором в Китаї, Південній Кореї і Японії протягом кількох років, а ряд авторських фотографій було зроблено у віддалених чайних районах Китаю. Книга містить нові, раніше не опубліковані, матеріали, що дають можливість по-новому поглянути на найдавніше надбання китайської цивілізації - культуру чаювання.
Приємного чаювання та читання!!!
    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки