"Київ мистецький"

 

Мистецький Арсенал
Виставковий проєкт «Кожны дзень. Мистецтво. Солідарність. Спротив» мав відкритися 25 березня, у День Волі в Білорусі. Однак, через посилення карантинних обмежень у місті Києві, виставка відкрилась для відвідувачів 3 травня і продовжена до 6 червня 2021 року.

Виставка звертається до тих художніх практик, які резонують з історією рухів і мереж солідарності.  Потенціал мистецтва проявляється в різноманітних формах і техніках. Мистецтво, представлене на виставці, досліджує, моделює і тестує політичну реальність. Її простір організовано через низку концептуальних вузлів, що пронизують її наскрізь.


Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»


Фестиваль «Книжковий Арсенал» відбудеться 23-27 червня 2021 року. Це грандіозна інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, мистецька сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.

Місія "Книжкового Арсеналу" — створювати такі взаємодії, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.


Мистецький простір АРТ ЕРІЯ, Діджитал Галерея

9 червня 2021 року у Діджитал галереї мистецького простору ARTAREA відбудеться світломузичне оркестрове шоу «Джаз-Поп-Рок» в Києві від експериментального колективу Eclectic Sound Orchestra під керівництвом Сергія Лихоманенка. На вас чекає унікальна різножанрова програма, у якій кожний слухач знайде свою заповітну та улюблену мелодію. Усі світові хіти ХХ століття у майстерному виконанні та відеоарт, який зробить ваші враження від музики просто незабутніми!
Виконує - Оркестр Eclectic Sound Orchestra
Музичний продюсер шоу і диригент - Сергій Лихоманенко.

10 червня 2021 року у Діджитал галереї мистецького простору ARTAREA відбудеться світломузичне шоу оркестру Сinematic Symphony. Ви не тільки почуєте саундтреки до улюблених кінофільмів у живому виконанні, а й побачите захоплююче поєднання музики та світлових ефектів, яке здатне вразити будь-якого глядача. На вас чекає зовсім новий жанр. Завдяки одночасному сприйняттю звуків та візуальних ефектів, ви опиняєтесь в об'ємному просторі, наповненому реалістичними зображеннями та об’єктами. Завдяки сучасним комп'ютерним технологіям, ви почнете “бачити” музику і “чути” зображення. Незабутні враження гарантовані! 


 Сучасне вуличне мистецтво: мурали та панно

Леся Українка (вул. Стрілецька, 28)


Мурал створив австралійський художник Гвідо Ван Хелтен в рамках проекту CityArt.
Він відомий своїми реалістичними і масштабними роботами, які здалеку більш нагадують надруковані фотографії, ніж розпис. Художник звертається до жанру портрета. Це не перша і, судячи з усього, не остання робота австралійця в Києві і Україні.

Створенню 7-поверхового муралу став вірш Лесі Українки «Конвалія». За його словами, зміст так вразив Гвідо, що він вирішив прикрасити будинок зображенням молодої дівчини, яка дивиться вдалечінь, а знизу її ніби обіймають конвалії.


Діти (вул. Стрітенська, 3/15)

Стіну житлового будинку прикрашає мозаїчне панно. На нас дивляться милі безтурботні дітлахи.

Панно створив Костянтин Скритуцький (Україна) в рамках проекту «Київська ландшафтна ініціатива».

Ім'я Костянтина асоціюють із Пейзажної алеєю, адже він брав активну участь в її відновленні та створенні того неповторного образу, який знають кияни та гості міста. 



Мурал "Мозаїка, що світиться з Божими заповідями" (вул. Велика Житомирська, 23)

Мурал розміром 300 квадратних метрів створив вже відомий нам український скульптор Костянтин Скритуцький в рамках декількох ініціатив.

Мозаїка-оберіг на фасаді житлового будинку на Великій Житомирській стало подарунком для жителів міста на день святого Миколая. На ньому зображена дівчина в вінку і традиційному українському костюмі, як уособлення образу України. Нижче — діти, які малюють.

Кажуть, що з космосу частина правого берега Києва нагадує жіночий профіль. Саме цей образ малюють діти на мозаїчному панно, як заклик до дбайливого ставлення до свого міста. Праворуч і ліворуч на панно можна прочитати 2 псалми та заповідей Божих, які також можна побачити в нижній частині картини, зашифрованими в QR-коди. Ідея створення панно належить громадському об'єднанню «Київська ландшафтна ініціатива» і її президентові Володимиру Колінько.
Найбільш ефектно мозаїка виглядає ввечері або вночі, коли її елементи починають горіти.


Парк "Відрадний"
(вул. М.Донця, 13)

В парку Відрадний відкрили найдовший в Україні історичний мурал -77,1 м 
Там відображено історію створення найкращого парку Солом'янського району. Автором його є вже відомий київський графіті художник Виталій Гидевал.
Мурал з'явився завдяки співпраці активної частини громади мікрорайону, меценатів та балансоутримувача парку - КПУЗН Солом'янського району. Цей арт-об'єкт став новою родзинкою та чудовою фотолокацією.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки