"Життя видатних людей"


Усі вони були непересічними особистостями й заслужили на те, щоб про них згадували вдячні нащадки. І хоча їхня доля була непростою й вони мусили пройти через багато випробувань у житті, вони таки стали великими й залишили свій слід в історії.
  Гаврош О. Про Григора Пинтю, Олександра Духновича, Івана Силу, Адальберта Ерделі, Августина Волошина (видавництво Грані-Т)
Олександр Гаврош розповідає у цій книжці про  своїх видатних земляків, мешканців Закарпаття - одного з найцікавіших куточків нашої країни. Читайте про дитинство одного з найвідоміших карпатських опришків Григора Пинтю, і дізнавайтеся, як полювати на диких вепрів і долати життєві перешкоди. Прямуйте до мети разом із духовним батьком закарпатців Олександром Духновичем, який став творцем першого українського букваря народною мовою. Загартовуйте тіло і дух, знайомлячись із життям Івана Сили - відомого важкоатлета й циркача, чемпіона Європи з культуризму, який ще хлопчиком зумів здійснити один із подвигів Геракла. Дізнайтеся про небезпечні дитячі пригоди одного з найвідоміших і найдорожчих українських художників Адальберта Ерделі, а також відкрийте для себе секрети майбутньої успішності Августина Волошина - Президента Карпатської України, який вперше легітимним шляхом проголосив незалежну українську державу.

 

Таранюк В. Про Івана Пулюя, Василя Єрошенка, Василя Каразіна, Агатангела Кримського, Лазаря Заменгофа (видавництво Грані-Т)
Іноді час несправедливий. Він стирає з пам’яті людської імена тих, хто своєю працею, талантом, геніальністю заслуговує на те, щоб його ім’я пам’ятали… Завдяки Владиславу Таранюкові ми зможемо пригадати тих, чиї імена, на жаль, пам’ятає небагато людей. Іван Пулюй - винахідник. Василь Єрошенко - письменник, науковець. Василь Каразін - культурний і науковий діяч. Агатангел Кримський - поліглот, знавець понад півсотні мов. Лазар Заменґоф - «батько» Есперанто, - мови загальнолюдського спілкування… Тож не забуваймо тих, хто, пройшовши крізь складні випробування, жив і творив задля нас, майбутніх поколінь.


Шевченки О. і Н. Про Омара Хайяма, Грицька Чубая, Фредді Мерк’юрі, Джеймса Пола Маккартні, Стівена Спілберга (видавництво Грані-Т)
Наталка та Олександр Шевченки, молоде подружжя українських письменників, розкажуть вам історії про дитинство п’яти всесвітньо відомих у історії світової культури особистостей. Омар Хайям - видатний перський поет, астроном, фізик, математик, філософ. Грицько Чубай - колоритний український лірик-сімдесятник, перекладач. Фредді Мерк’юрі - відомий перський співак, музикант, художник. Стівен Спілберг - знаменитий американський режисер фільмів. Книга для майбутніх переможців.


Птіцин А. Про Шолом-Алейхема, Януша Корчака, Фріца Крейслера, Миколу Лукаша, Матір Терезу (видавництво Грані-Т)
Письменник Анатолій Птіцин розповість вам про дитинство людей, знаних у всьому світі. Погортавши сторінки цієї книги, ви зможете опинитися у великій родині маленького Шолом-Алейхема, який згодом стане самобутнім майстром слова. Можна дізнатися таємницю першого кохання Януша Корчака, дитячого письменника та видатного педагога. Разом із Фріцом Крейслером пограти на першому музичному інструменті, що його сам собі змайстрував майбутній композитор.  Із Миколою Лукашем втрапити в історію зі зникненням хлопчика та дізнатися, про що розповідав батько Аґнес Ґонджі своїй дочці, в майбутньому - Матері Терезі…


Загорська Н. Про Дєніса Давидова, Міхаїла Булгакова, Алєксандра Купрiна, Норгейта Тенцинга, Марiю Каллас (видавництво Грані-Т)
Наталія Загорська перенесе тебе в дитячі роки п’ятьох відомих та вельми незвичних особистостей, які вражають своїм талантом, а ще більше цілеспрямованістю та силою волі. Дєніс Давидов - славетний поет, творець жанру «гусарської лірики» та воєначальник війни 1812 року, чия військова проза стала визначним внеском у мемуарну літературу. Міхаїл Булґаков - письменник, автор знаменитого роману "Майстер та Маргарита". Алєксандр Купрін - письменник, твори якого із захопленням перечитують дорослі й діти. Норґейт Тенцинґ - альпініст, чия нога першою ступила на Еверест. Марія Каллас - знаменита оперна співачка, від голосу якої плакав увесь зал. Книга для розумників і майбутніх першовідкривачів.
  Тож запрошуємо в захопливу літературну мандрівку!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки