"МОВА ДРУЖБИ НЕ СЛОВА, А РОЗУМІННЯ"

 



   Щорічно 9 червня у світі відзначається Міжнародний день друзів (International Friends Day).
   Питання справжньої дружби в усі часи хвилювали уми людей. Над її природою міркували найвидатніші філософи світу. Ще знаменитий Арістотель писав: «Друг - це одна душа, що живе в двох тілах». 
   Одного разу ти зустрічаєш людину близьку тобі за думками, мріями, інтересами. Але спочатку дуже важко зрозуміти, кого ти зустрів — справжнього друга чи просто приятеля. Яким же повинен бути справжній друг, як його виявити серед багатьох знайомих, із якими ти проводиш час? 

   Перш за все, справжній друг - це та людина, яка приймає тебе таким, як ти є. Недарма ж кажуть, що друг — це той, хто знає всі твої недоліки і все-таки любить тебе. 
   Особливо добре, якщо є кращий друг. Що означає кращий? Це той друг, який завжди тебе зрозуміє, не залишить в біді і допоможе. Кращий друг не засудить, а підтримає і поганому точно не навчить. Кращий друг з'являється тільки через деякий час, коли багато пройдено і пережито. Саме таку людину треба цінувати і поважати.
   Але ще важливіше оцінювати себе.Чи є я хорошим другом? Що я готовий і можу зробити для свого кращого друга? Не варто вимагати тільки від інших, потрібно вимагати і від себе. Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. 

  Саме довіра і взаємне поважне ставлення до думки друга є обов'язковими ознаками дружби. Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу. Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Вона цінувалася завжди і в усі часи.
   Людині дуже важко обходиться без друзів. Ми сподіваємося, що у вашому житті є хоча б одна людина, яку ви бажаєте від щирого серця привітати з цим святом. Цей день може стати відмінним приводом для того, щоб зібратися всім разом або просто подзвонити своїм друзям, щоб сказати їм про те, як вони важливі для нас. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки