"Блогер – не професія, а спосіб життя"

 


Сьогодні кожен з нас так чи інакше пов’язаний з віртуальним світом Інтернету. І живучі в цьому віртуальному світі неможливо не зіткнутися з терміном "блогер". А блогосфера, як значна частина Інтернету, вже перетворилась на альтернативне джерело новин, знань, віянь і, навіть, в новий літературний жанр. Блогосфера рясніє блогерами і постійно народжує нових. 

Блогер – не професія, а спосіб життя. Це твердження справедливо і для рядових блогерів, і для тих, хто блоґінгом заробляє. Блогосфера сьогодні володіє величезним впливом на громадську думку, а ведення блогу із способу самовираження перетворилося на потужний медійний канал.

Історія блогосфери почалася в 1992 році з примітивної веб-сторінки головного розробника Всесвітньої павутини британця сера Тімоті Бернерса-Лі, яку він пристосував для розміщення свіжих новин. І вже через 4 роки ведення блогу перетворилося на досить модне, а головне - корисне заняття. Першовідкривачем стала компанія Pyra Labs. Саме вона надала платформу для мережевих щоденників. Створений розробниками специфічний сайт прямо вказує на його призначення - Blogger.com.
А до міжнародного визнання блогерства доклав своїх зусиль студент Стенфордського університету, блогер на ім’я Ріо Акасака. В далекому 2004 році Ріо обурився тим, що у світі існує вже понад 4 мільйони блогів, є різноманітні всесвітні та міжнародні свята, а Всесвітнього дня блогера не існує. Про це він і написав на своєму сайті та вирішив встановити такий день самостійно.  

Спочатку День блогера було вирішено святкувати 9 червня, проте вже наступного року урочисту дату перенесли на 14 число. Цей день став свого роду символом дружніх відносин між блогерами всієї планети.   

Людина як істота соціальна, має вроджене прагнення комусь пожалітися, коли в цьому виникає гостра потреба. І саме Інтернет надає можливість відкрити душу відразу безлічі людей і, можливо, отримати у відповідь теплу колективну підтримку. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки