"Доброта та природний розум"

День безпородної собаки відзначають 31 липня.
Безпородних собак чи не найбільше у притулках, щодня вони виглядають тих, кому хочуть подарувати свою любов та відданість.
Часто таких тварин можна зустріти на вулицях, у них немає дому й господарів, нерідко вони стають агресивними і кидаються на людей, від відчаю, голоду й холоду. Та все ж дива трапляються і безпородні чотирилапі знаходять люблячих господарів. 
Як багато існує порід собак: дуже древніх і визнаних зовсім недавно, часто зустрічаються в нашій країні і справжня екзотика. Собаки бувають дуже красиві і непоказні, величезні і зовсім маленькі, які легко вміщаються в кишені, з красивою довгою шерстю і зовсім без неї.
А є окремий вид собак - дворняжки або собаки без породи. Але, багато хто з них настільки симпатичні, що їм можуть позаздрити імениті тварини. Вважається, що саме вони мають міцніше здоров'я, оскільки відсів у них набагато жорсткіше, ніж у собак породистих. До того ж, сприяє цьому високий ступінь гетерозиготності, в той час як породисті собаки є продуктом інбридингу (близькоспорідненого схрещування). Звичайно, вирішивши завести собаку, ми довго вибираємо породу, яка підійде нам більше інших. Але, все частіше можна побачити господарів, гордо прогулюються з собаками, які не схожі не на одну з відомих порід.
Так просто люди, побачивши цуценя, не змогли залишити його на вулиці - це дворняжки. І заводять їх, зауважте, часто ті, хто цілком міг дозволити собі собаку з родоводом. Але, люди, пошкодували дворнягу, люблять її не менше, аніж багатьох породистих. І пишаються тим, що і дачу вони можуть охороняти, і з дітьми плавати в річці. Вони також здатні виконувати команди, а вже, як вони прив'язані до господаря, і передати важко. Чи то це вдячність за порятунок, то чи небувала доброта, то чи природний розум і кмітливість. Вони ні в чому практично не поступаються собакам титулованим: також добре дресируються, не менше тямущі, віддані, охайні.
Купуючи собаку благородних кровей, людина точно знає, на що йому розраховувати. Якщо це Кавказька вівчарка - виросте вона в прекрасного сторожа, якщо - пекінес - стане прекрасним компаньйоном. З дворняжкою в цьому питанні складніше. Вона вирости може недовірливою до сторонніх або, навпаки, занадто доброзичливою і лагідною. Але, багато хто з нас, вирішивши завести собаку, роблять це з чисто призначених для користувача міркувань? Все-таки більшість шукає вірного друга, який буде знаходитися поряд. І дворняжки в цьому відношенні - далеко не найгірший варіант. 
 
        


Любов безпородних собак - це почуття, в якому господар може бути впевнений на 100%. Якщо ви подружитеся з чотириногим членом сім'ї, любити він вас буде до останніх днів. Не важливо, це маленька болонка, величезний вовкодав або безпородний симпатяга;
за характером, безпородні собаки, як правило, веселі тварини, грайливі (у всякому разі, в порівнянні з вівчарками і ротвейлерами), вони більш ласкаві, ніж тер'єри і різеншнауцери;
по неповторності і унікальності - вони перші: іншого схожого примірника не знайти.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки