"Лувр. Елісеєвські Поля"


 Франція - одна з найбільших країн Європи. За площею, що дорівнює 551,5 тис. км2, вона поступається лише Росії (європейська частина) та Україні, а за кількістю населення - 57, 8 млн чоловік (93, 6% з яких - французи) - Росії та Німеччині.

Франція передусім відома як країна талановитого, життєрадісного та волелюбного народу, який зробив значний внесок у скарбницю світової науки, культури і мистецтва.

А що казати про Париж? Тут на кожній вулиці відчувається хода Історії. Щороку сюди приїздить близько 20 млн туристів з усього світу, щоб побачити неперевершені архітектурні пам'ятки: собор Паризької Богоматері, заснований у 1160 році і добудований у 1245 році, один з найбагатших музеїв світу - Лувр, де зібрано понад 300 тис. витворів світового мистецтва, "найкрасивішу вулицю світу" -  Єлисейські Поля.

Лувр - один з найкращих музеїв світу. Він знаходиться в великому палаці. Це видатна пам'ятка французької архітектури.

У 1200 році король Філіп Август будує на березі Сени, в самому незахищеному місці Парижа, фортеця Лувр. Він не живе там, а зберігає свої скарби і архіви. Карл Мудрий перетворює Лувр в свою резиденцію. Франсуа І на місці колишньої фортеці будує палац. Цей роботою займався архітектор П'єр Леско зі знайомим скульптором Жаном Гужоном. Однак після смерті Франсуа І будівельні роботи були далекі від завершення.


Людовик ХIV наказав збільшити Лувр. Клод Перро будує тут знамениту колонаду. Але в 1682 році двір офіційно переїздить з Лувру в Версаль і всі роботи по реконструкції припиняються.

Лувр займають різні орендарі. Колонаду поділяють на квартири. У дворі будуються нові будинки.

У 1793 році революційна конвенція перетворює палац в Музей республіки.

Наполеон І захоплює безліч творів мистецтва, і в цей період Лувр стає найбагатшим музеєм в світі.

В даний час Лувр включає 6 музейних відділів: Античність, Стародавній Єгипет, Стародавній Схід, скульптура, художні вироби, живопис. Живопис представлена ​​художниками різних шкіл: французької, іспанської, голландської, фламандської, італійської, німецької.

Можна нескінченно перераховувати всі скарби Лувру. Каталог музею налічує близько 400000 предметів. 

У Луврі зберігаються "Джоконда" Леонардо да Вінчі, Венера Мілоська і Ніка Самофрікийська (автори останніх невідомі). На ці три знаменитих шедевра щорічно приходять подивитися більш 3000000 відвідувачів Лувру.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки