День плюшевого ведмедика






9 вересня проводиться День плюшевого ведмедика. Плюшевий ведмедик з'явився на світ завдяки президентові США та емігрантові з Росії. У листопаді 1902 року президент США Теодор Рузвельт на полюванні в штаті Міссісіпі пошкодував ведмедя. Ця подія стала приводом для численних жартів. Зокрема, в одній з карикатур делегація ведмедів вимагала від Рузвельта підписати з людством пакт про ненапад.
Одну з карикатур помітив Морріс Мічтом (справжнє ім'я - Михайло Мішім) - власник крамниці іграшок у Нью-Йорку. Дружина Мічтома - Роуз виготовила першого іграшкового ведмедика, на кшталт того, що був на карикатурі.
Ведмежа було виставлене у вітрині магазину поруч із карикатурою президента США і отримало ім'я Ведмежа Тедді (скорочено від Теодор, англ. Teddy Bear).

За іншою версією, перше ведмежа було виготовлене Маргарет Штайф за ідеєю її племінника Річарда, що спроектував першого плюшевого ведмедя з рухомими лапами в 1902 році.У 1903 році на виставці іграшок в Лейпцигу один американець замовив відразу 3000 примірників, а на виставці в Сент-Луїсі в 1904 році було продано вже 12 000 ведмедиків, за що Маргарита і Річард отримали золоту медаль.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки