"Осінь - час читати"



Осінь - відмінний час для читання. Тим більше що і медики, і психологи настійно рекомендують читати, адже лише шість хвилин читання книги дозволяє зняти накопичену м’язову напругу, уповільнити серцевий ритм та зняти рівень стресу. 
Добірка цікавих книг, які дійсно затягують і від яких неможливо відірватися. Це захоплюючі новинки, які неодмінно варто прочитати.  

Катажина Ґрохоля. Г’юстоне, у нас проблеми
Цей захопливий і веселий роман польської письменниці Катажини Ґрохолі називають чоловічою версією "Щоденника Бріджит Джонс". Головний герой книги – тридцятидворічний кінооператор Єремія. На початку книги його постійно хочеться назвати бідосею та обійняти. Чоловік втратив роботу, розійшовся з коханою, яку не може забути, не може захистити власне життя від постійних втручань матері. Іноді навіть хочеться плеснути йому по лобі, аби він отямився та навів лад у власному житті. У вирі безлічі життєвих ситуацій Єремії перестаєш розуміти, чи то сумувати, чи то реготати. Але байдужим до цієї історії залишитись точно не можна.

Василь Шкляр. Спів божої пташки
Романи Василя Шкляра і через півстоліття залишаються актуальними. Письменник, який описав найжахливіші події та найбільші звершення нації. Роман «Спів божої пташки» це перевидання раннього роману «Ностальгія», що був написаний через три роки після вибуху на ЧАЕС.
Головний герой письменник Микола переживає кризу середнього віку. Він звільняється з роботи, мотивуючи це «втомою» і у відвертій розмові з дружиною просить відпустити його на місяць-другий у творчий "загул". Микола хоче відпочити від сімейної та кар’єрної метушні і написати кіносценарій. Та згодом дещо стається... 

Марина Гримич. Вугледар – 2099
Авторка вже вкотре змінює своє літературне амплуа і в своєму новому романі  безпардонно зазирає в наше майбутнє.
Кумедний прогностичний сюжет розгортається не в Києві і навіть не у Львові, а у двох непримітних, на погляд сучасного обивателя, локусах. Перше місце дії – Вугледар. Сьогодні це маленьке, чисте і миле шахтарське містечко в Донецькій області, а в майбутньому – це університетський і технологічний центр світового значення і надсучасна міська агломерація. Друге місце дії – Піски Удайські: нині це скромне сільце в Полтавській області, але в майбутньому йому доведеться рятувати, щоправда, в дуже оригінальний спосіб, репутацію України.

Фредрік Бакман. Чоловік на ім'я Уве
Роман «Чоловік на ім’я Уве» літературний дебют популярного шведського журналіста, блогера Фредріка Бакмана. Це - смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству. Твір про щоденну мужність жити і бути собою.
Уве добрий буркотун, якого неодноразово випробовувала доля. Вийшовши на пенсію, втративши кохану дружину, він змушений наново відшукувати сенс буття. Та чи хоче цього Уве? Але, яким би сумним не був його вибір, на чоловіка чекає ще багато любові, дружби і пригод. 


Юрій Винничук. Вілла Деккера 
У цьому романі автор віртуозно балансує на межі детективу й політичного трилера – так само, як його герої балансують у невизначеному межичасі протягом останнього тижня перед початком Другої світової війни. Коловерть небезпечних пригод і жорстоких злочинів, парадоксальний гумор, глибоке знання таємного життя передвоєнного Львова, соковита мова, кримінальні та любовні інтриги, – усе це читач знайде в новому романі визнаного майстра.

Ліян Моріарті. Велика маленька брехня
У книжці розповідається про життєві шляхи трьох жінок. Маделін - сила, на яку зважають. Вона кумедна, в’їдлива та пристрасна; все пам’ятає і нічого не пробачає. Селеста - красуня, здатна примусити зупинитися світ та зачаровано милуватися нею. Та за ілюзію ідеальності вона платить свою ціну. Новенька у місті, самотня матуся Джейн настільки молода, що інші мами зі школи сприйняли її за няньку. За її плечима — загадкове минуле та сум, нехарактерний для її віку.
Ця блискуча історія про колишніх чоловіків, других дружин, матерів та дочок, шкільний скандал та маленьку брехню, котра може стати смертельною.

Джоан Харріс. Шоколад
Це чудовий жіночий роман, у якому переплітається велика кількість таємниць. У центрі сюжету – мати та дочка, яких доля випадково закинула у невелике містечко Ланскне-су-Танн. Героїні відкривають маленьку шоколадницю – і життя містечка змінюється назавжди. Доброта та терпимість проти догматизму суспільства… Цікаво, хто переможе в цій сутичці?


Елізабет Ґілберт. Місто дівчат
«Місто дівчат» - новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей».
Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.
Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки - власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Відчуття цілковитої свободи спершу заворожує та згодом вибиває землю з-під ніг... 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки