"Любов виникає з любові"


Тема відносин і любові - невичерпна. І поки світ живий - люди будуть шукати нові рішення і точки дотику. Ми пропонуємо вам добірку книг про відносини між чоловіком і жінкою, яка можливо допоможе вам набратися досвіду і знань або щось переосмислити у своїх стосунках із коханими.

Анна Гавальда. Я ее любил. Я его любила
Це страшне слово - зрада... Хто з нас здатний, пізнавши її гіркоту, гідно її пережити? Одного разу зимовим ранком молода парижанка на ім'я Хлоя дізнається, що гаряче коханий чоловік Адріан іде до іншої. Свекор П'єр раптово приймає рішення відвезти її і двох маленьких онучок в сімейний заміський будинок, сподіваючись, що там вони прийдуть до тями і зрозуміють, як жити далі. До чого може привести відвертість з батьком людини, який тебе кинув? Історія П'єра - історія його власної зради, врятованого шлюбу і до сих пір живий і гіркою любові - змушує Хлою задуматися: може бути, її дочки будуть раді мати більш щасливого батька?

Ричард Йейтс. Дорога перемен
Це історія Френка і Ейпріл Уілер - подружньої пари, що знемагає від рутинності приміського побуту. Френк працює клерком у великій нью-йоркській фірмі, Ейпріл дома виховує дітей і мріє про акторську кар'єру, але вони прагнуть до чогось більшого, чогось виняткового. І ось їм надається унікальний шанс почати все з чистого аркуша в місті романтиків - в Парижі. Книга увійшла в шорт-лист головної літературної нагороди США - Національної книжкової премії і послужила основою фільму з Леонардо ДіКапріо і Кейт Уінслет в головних ролях.

Сесілія Ахерн. P.S. Я кохаю тебе 
Холлі і її чоловік Джеррі жартували, що, вмираючи, один з них залишить іншому список справ, які змусять другу половинку жити далі. Яке ж було горе жінки, коли Джеррі не стало, і яке здивування - коли вона дізналася, що коханий виконав цю обіцянку! Він хотів, щоб вона розкривала по одному його листа на місяць - з інструкціями і незмінним «P. S. I love you» в кінці. Але у Холлі є всього рік, щоб навчитися сміятися, щоб подолати шлях від відчаю до надії...

Фредерик Бегбедер. Любовь живет три года
Любов живе три роки - це закон природи. Так вважає Марк Марроньє, знайомий читачам за романами «99 франків» і «Канікули в комі». Але причина його розлучення з дружиною ніяк не пов'язана з законами природи, просто нова любов захоплює його цілком, не залишаючи місця нічому іншому. Однак Марк вірить в свою теорію і тому з прихованим страхом чекає наближення фатальної дати

Джон Фаулз. Любовница французского лейтенанта
На перший погляд "Коханка французького лейтенанта" - це пікантна історія пристрасті, розіграна в геніально відтворених декораціях вікторіанської Англії. Герої так само манірні, шляхетні і... безвольні. Що їх чекає - банальний адюльтер або рішення вічного конфлікту між боргом і почуттям? Для менш поверхневого читача "Коханка французького лейтенанта" - це книга-гра, книга-випробування. У кращих традиціях постмодернізму Фаулз грає не з вигаданими персонажами, а з реальними читачами. Щоразу пропонуючи вибрати, як будуть розвиватися події роману далі...

Фрэнсис Скотт Фитцджеральд. Ночь нежна
"Ніч лагідна" на диво тонкий та глибоко психологічний роман американського класика. Роман, який багато критиків ставлять навіть вище "Великого Гетсбі", а сам автор називав "найулюбленішим своїм твором". І це не випадково: книга вийшла в чомусь автобіографічною: Фіцджеральд описав в ній зворотній бік свого зовні розкішного життя з дружиною Зельдою. Американська мрія, що обернулася справжньою трагедією. В історію моральної деградації талановитого лікаря-психіатра він вклав той біль і страждання, які сам пережив в боротьбі з шизофренією дружини...  Але ця книга не про хворобу або смерть - вона про любов.

Мілан Кундера. Нестерпна легкість буття
Мілан Кундера належить до числа найпопулярніших письменників сучасності. Його книги буквально заворожують читача вишуканістю стилю, умілою побудовою сюжету, напруженням почуттів у героїв. Кожен новий твір письменника поповнює ряд бестселерів інтелектуальної прози. 
"Нестерпна легкість буття" - найвідоміший роман Мілана Кундери, яким зачитуються все нові і нові покоління читачів, що відкривають для себе вершини літератури XX століття. Книга Кундери про любов і непрості людські стосунки, про трагічний період історії і разом з тим це глибоко філософський твір. Автор пише про непримиренну подвійність тіла і душі, про лабіринти можливостей, в яких блукають герої, проживаючи своє єдине життя.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки