Давайте почитаємо про щастя :-)

Кожна людина у цьому світі час від часу замислюється над сенсом буття, під час таких роздумів розмірковуємо ми і над тим, що таке щастя. Чи однакове воно для всіх, чи можливо його досягти, чи варто його шукати та як зберегти?  Питань  багато, давайте пошукаємо відповіді разом. Де? Звичайно у досвіді попередніх поколінь, а отже – у книжках. Сьогодні віртуальна виставка про невловиме, проте таке бажане Щастя.


Хан Канг. Вегетаріанка. 

"Коли впевнена, що до щастя дістатися неможливо, - зупинись, прислухайся до себе" -  так радить головна героїня цієї незвичної історії. Щастя у звичайних речах, проте їх потрібно якось побачити, надати їм ваги у своєму житті. Можливо, щастя - це вибір?



Володимир Дубковський, Валерія Дубковська
Нектар для душі. Книга про долю, щастя та сенс життя.

Наші читачі вважають, що ця книга не просто роздуми авторів над життям і його сенсами, це книга – тренінг. «Нас вчать бути першими, проте не вчать бути щасливими»  - стверджують автори і рекомендують не читати її, а працювати над нею. Книга пропонує своєму читачу почати досліджувати власне щастя у взаєминах із близькою людиною, у стосунках з дітьми, у стосунках із собою. Задавати запитання самому собі і шукати на них відповіді, почати звертати увагу на те, чим наповнене життя і спробувати додати в нього радості. А ще укласти офіційну угоду між Розумом і Душею. Як її скласти? Про це читаєте на сторінках книги.  


Дебора Таннен. Ти мене не розумієш. Чому жінки та чоловіки не розуміють одне одного.

Дебора Таннен стала відомою завдяки своїм дослідженням з мовознавства. Вона стверджує, що досягти щастя у взаєминах між чоловіком та жінкою заважає різниця у використанні мови. Виявляється одне і те ж саме речення чоловіки і жінки сприймають по-різному, бо насичують його різними сенсами. А іще нас дуже зацікавили роздуми авторки щодо помічної ролі вербальної агресії у нашому житті. Виявляється без неї нам було би важко досягнути власної мети у цьому світі. Отже радимо зануритися у книжку глибше.



Книга апокрифів. Старий та н6овий заповіт.

Наша культура зазнала значного впливу християнського світосприйняття, та чи знаєте ви щось про існування апокрифів? Апокриф - твір релігійної літератури переважно присвячений подіям та особам Священної та церковної історії, але не включений до канону Церквою. Проте не можна не відзначити, що апокрифічна література має величезне значення в історії християнської Церкви — християнські піснеспіви, іконопис, проповідницькі Слова на свята тісно пов'язані з апокрифічними євангеліями. Чи може статися так, що і запитання «Що таке щастя?» має відповідь, яка відрізняється від традиційно християнської версії?



Марфан Кейс. Янголи
Шостий роман Меріан Кейс – це захоплююча історія про невдалий шлюб і розумну дівчину, яка раптом просто захотіла "розпустити волосся". «Незабаром ми приземлимося в міжнародному аеропорту Лос-Анджелеса. Будь ласка, переконайтеся, що ваше сидіння знаходиться у вертикальному положенні, що ви важите менше ста фунтів і маєте чудові зуби». Меггі Уолш завжди робила все правильно. Розумно. За книжкою. До того дня, коли вона кидає чоловіка і втікає до Голлівуду за своїм власним розумінням щастя. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки