#НАШІ на карті світу

 


«#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької – це вісімдесят історій про 80 особистостей, які змінили світ; про українців за місцем народження чи походженням, чиї імена справедливо могли би бути вписані в історію українців і чиїми досягненнями ми, українці, все ж можемо по праву пишатися. Спілберг, Воргол, Малевич, Рєпін, Маслоу, Крушельницька, Пулюй, Давидофф, Приймаченко, родина Симиренків і Терещенків та ще десятки імен, чиї неймовірні життєписи стануть для багатьох справжнім відкриттям, авантюрною чи драматичною історією життя, яке часом нагадує книжку чи фільм, а не реальність тих, хто справді жив і творив у минулому столітті.
На сторінках книжки зустрілися художники, винахідники, спортсмени, музиканти, науковці чи просто ті, кому долею випадку пощастило вхопити зірку за хвіст: Іван Пулюй з Тернопільщини, який раніше Рентгена відкрив Х-промені; одесит Ілля Мечников, чиї приголомшливі відкриття в імунології перевернули медицину; бактеріолог-супергерой українського походження Володимир Хавкін, який винайшов першу у світі вакцину від чуми і врятував мільйони людей від холери; український борець й шестиразовий чемпіон світу Іван Піддубний; полтавський хлопець Антон Омельченко, який з британцем Робертом Скоттом був першопроходьцем на Північному полюсі і навіть танцював там гопак; киянин Казимир Малевич, чий «Чорний квадрат» і досі не дає нікому спокою; син українських емігрантів Володимир Титла, який малював гномів до оскароносної «Білосніжки» від студії «Дісней». Є тут і винахідники атомної бомби, і донька львівського банкіра, яка винайшла Wi-Fi, і навіть один із найвідоміших у світі кінорежисерів. Кожен знайде серед 80 історій саме ту, яка вразить найсильніше, яка змусить повірити в себе і запишатися «своїми».
«Наші» – це українці чи нащадки українців, про яких справді варто знати. Варто хоча б тому, що їхні історії вражають і надихають, а ще переконують що не існує нічого неможливого для того, хто вірить, ризикує і не втрачає нагоди.
Ця книжка для тих, хто хоче вийти за межі своїх знань; для тих, хто хоче більше дізнатися про творців винаходів, які сьогодні невід’ємно увійшли в наше життя: комп’ютер, мобільний телефон, вакцини чи навіть найвідоміша різдвяна мелодія; винаходів, які врятували людство від таких невиліковних здавалося б хвороб, як чума, холера, і винаходів, які «подарували» світові атомну бомбу чи іншу зброю масового знищення. Ну або ж для тих, хто боїться сміливих ідей та рішучих кроків.  

Пориньте у життя непересічних українців з «#НАШІ на карті світу»!
  


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки