"Уявлення та моторика"

Заняття орігамі є своєрідним психологічним відпочинком, дитина поринає в цікавий світ виробів, відволікаючись від сьогодення.

Орігамі (яп. «Складений папір») - стародавнє мистецтво складання фігурок з паперу. Довгий час цей вид мистецтва був доступний лише представникам вищих кіл Японії, де ознакою гарного тону було володіння технікою складання з паперу. В наш час уроки з Орігамі є частиною навчального процесу у школах багатьох країн світу.

Чому ж так важливо вчити дітей цьому мистецтву?

Орігамі розвиває здатність працювати руками під контролем свідомості, завдяки усвдомленому складанню паперу вдосконалюється дрібна моторика рук, точність руху пальців, відбувається розвиток окоміру та мовлення. Орігамі сприяє концентрації уваги, тому що змушує зосередитися на процесі виготовлення, щоб отримати бажаний результат. Створення фігурок тварин, рослин та предметів із простого аркуша паперу – для дитини справжнє чаклунство. 


Під час занять із папером тренується терпіння, посидючість, кмітливість, уява. Хороша координація рук допоможе дитині у школі: виробляються навички письма, формується гарний почерк. Запам'ятовуючи як потрібно скласти аркуш паперу, дитина тренує пам'ять. Під час занять орігамі у дитини з'являється здатність закінчувати розпочату справу та утримувати своє робоче місце у порядку. Розвивається також і художньо-естетичний смак малюка, і логічне мислення, і працьовитість. 


Велика перевага мистецтв орігамі – його доступність. У кожному будинку знайдеться папір, недорогий і звичайнісінький матеріал. Цей матеріал безпечний і його не страшно зіпсувати.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки