Всесвітній день книги у мякій обкладинці

Скоротити час в дорозі чи в черзі, відпочити у парку приємніше з книгою в руках. І дуже зручно, коли книжка має невеличкий формат і м'яку обкладинку. 
30 липня у всьому світі відзначають День книжок у м'якій обкладинці
Коли людство винайшло писемність - балади, епоси, літописи й легенди записувалися на всьому, на чому можна було писати: глиняних табличках, корі, полотні, папірусі. Перші книги писалися навіть на шовку і шкірі тварин, а переписувалися вручну.
Після того, як в Китаї винайшли папір і, значно пізніше, коли з’явились друкарські верстати, була надрукована перша книга. Пройшло багато часу, перш ніж книгомани змогли оцінити всі переваги сучасної книжки.
Книги в м'яких обкладинках з'явилися у ХІХ столітті. Спочатку це були переважно бульварні романи та детективи. Завдяки невисокій вартості (бо папір використовувався другосортний), вони швидко розкуповувалися в невеликих кіосках та на залізничних станціях.
Сьогодні друк книги у м'якій обкладинці – це практичне рішення, адже вона досить проста у виготовленні, легша за вагою, має нижчу вартість і своє, особисте свято –



 Всесвітній день книги у м'якій обкладинці!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки