ТВАРИНИ - ТВОРІННЯ БОЖІ!

Ми відповідаємо 
за тих,  кого приручили
(Антуан де Сент-Екзюпері)

Любов до них рятує нас від  тривог та жахів війни. Саме ці Божі створіння дають нам змогу бути ЛЮДЬМИ. 
Як ви зрозумієте - наша добірка книг досить символічна. Песики, котики, папужки, щурики, рибки, черепашки, щиншили... 
У кожного свій заспокійливий засіб! 
 
Патрік Зюскінд. Голуб.
Головний меседж твору - думки і переживання людини, що в дитинстві була травмована війною. Травмована так, що навіть проста поява голуба перетворилася для нього на катастрофу...
Йонатан Ноель - старий чоловік, який найбільше в житті цінує стабільність. Протягом десятків років він живе в одній і тій ж орендованій кімнаті, незмінно ходить на одну й ту ж саму роботу і має дуже впорядковане життя. Його можна назвати нудним, але Йонатану так добре і спокійно. 
Та одного дня  він побачив біля входу в свою квартиру голуба... 
Тут і починається історія... 

Брюс Кемерон. "Життя і мета собаки". 
Якщо для людини пес - вірний друг на десять, п’ятнадцять років, то господар для пса - це все його життя. 
Саме про це захопливий і зворушливий роман  Брюса Кемерона «Життя і мета собаки», який свого часу став бестселером USA Today. 
Він народився вперше, щоб навчитися стерегтися людей і відчиняти двері. Однак хіба таке може бути призначенням? 
Юний Тобі піде, щоб повернутися золотистим ретривером Бейлі та зустріти свого хлопчика. У дивному світі людей на них чекають життєві уроки і безліч пригод. Але колись і це життя пса добіжить кінця, щоб початися знову! Рятуючи, розшукуючи, втішаючи інших, собака знатиме, що колись знайде старого друга. І коли це станеться - стане зрозумілим, що призначення пса -  просто бути поряд. бути другом. 


Галина Вдовиченко. 36 і 6 котів.
Наймімішніша книга не тількки для дітей, а й для доролслих. 36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. А ні пані Крепова, ні її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

Історія з шиншилою /автори: Лада Лузіна, Ірина Потаніна, Сергій Дяченко, Марина Дяченко, Олександр Єсаулов, Антін Мухарський, Юлія Пилипенко.
Довгими вечорами, коли на столі чай дружить із печивом, а маслини з вермутом, не обійтись без історій. Вони мають бути добрими, адже за столом збираються друзі. Також це один із вимірів літератури, коли читання зміцнює відчуття захищеності і світ навколо нас стає теплішим і позитивнішим. Адже ми знаємо, що темрява зранку розсіється, що за зимою прийде весна і що насправді все буде добре…  


Джек Лондон. Поклик пращурів.
Цей північний цикл Джека Лондона залишається
перлиною його творчості. Тут, на арктичних просторах, усі серця підкорюються дивним та незрозумілим законам.  Незрозумілим для тих, хто ніколи не бував у цих далеких краях.
Герої творів письменника не тільки люди: індіанці, котрі відстоюють свої давні звичаї; білі люди - непрохані зайди у пошуках збагачення. А ще - розумні й віддані собаки. Усі вони - і люди, і тварини - змушені боротися за своє існування із силами природи, і один з одним. Північ стала для них випробуванням можливостей. І вижити в цих екстремальних умовах їм допомагає лише незламна сила духу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки