"Люди-легенди: Історії успіху"


Спочатку робіть, 
що потрібно. 
Тоді – те, що можливо. 
Лиш тоді ви побачите, 
що робите неможливе
 (святий Франциск Ассізький)



Їх біографії та мемуари - то надзвичайна цінність та правдивість. Читаючи такі книги, ми не просто отримуємо задоволення від сюжету (бо оповідь про їх життя і справді захоплює чи не більш, аніж сюжети художніх книг). Ми розуміємо, що це не видумані сюжети і що все це - насправді.  
Насправді ці люди, досягнувши успіиху,  не просто здійснили свої мріїї, а й змінили світ на краще. 
Пропонуємо вашій увазі добріку біографій, у кожній з яких є безцінний досвід та безліч мотивацій.


Майкл А. Кусумано,  Девід Б. 
Йоффі. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Ґейтса, Енді Ґроува та Стіва Джобса (видавництво Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля").
Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими "бізнес-зірками" в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів - Microsoft, Intel та Apple - автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. 
Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником - на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології - виробництві мікропроцесорів.
Ця книжка дійсно путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.

Борис Джонсон. Фактор Черчилля: Як одна людина змінила історію (видавництво "Віват"). 
Його життя є доказом того, що одна людина - відважна, геніальна, визначна - може впливати на світовий лад.Книжка Бориса Джонсона - це історія про те, як ексцентричний геній Черчилля, прем’єр-міністра Великої Британії, одного з найвизначніших лідерів ХХ століття, формував світову політику. Аналізуючи досягнення й помилки, а також міфи, які супроводжували цю видатну постать, Джонсон зобразив Черчилля як незрівнянного стратега, людину надзвичайно сміливу, красномовну й глибоко гуманну.
Безстрашний на полі бою, один із найкращих ораторів усіх часів, лауреат Нобелівської премії з літератури, Вінстон Черчилль вірив у те, що робить і це дозволило йому впливати на події не лише у своїй країні, а й у світі.
Це біографія дивовижної особистості, людини до якої можна ставитися по-різному, але не можна заперечувати, що він легенда.

Ґільєм Балаґе.  Мессі (Видавництво Старого Лева).  
Сьогодні Мессі - володар "Золотого м’яча" і "Золотого бутса", один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності...
А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормона росту та слабкими фізичними даними. Вже у юному віці він творив щось неймовірне на футбольному полі та обходив гравців, старших за нього. А ще "Блоха", як прозвали Мессі, понад усе мріяв грати у професійний футбол.
Заради своєї мети йому довелося емігрувати, розлучитися з сім’єю, пройти дорогий курс лікування, пережити чимало травм та цькування преси, щоб стати тим, ким він є - найкращим футболістом світу.
Ґільєм Балаґе, зібравши коментарі впливових людей зі світу футболу, привідкриває завісу, яким насправді був у житті та футболі Ліонель Мессі, вихідець з бідних кварталів аргентинського містечка Розаріо, якого охрестили генієм футболу...

Джекі Чан, Чжу Мо. Я щасливий (виробник ексмо). 
Навіть, якщо ви не прихильник Джекі Чана, ця книга вам не просто сподобається, вона вас вразить! 
Це - чудова книга-біографія, жива та правдива: про його дитинство та юність, про Пекінську оперу, де він навчався.... Ця щира книга складається зі спогадів Джекі Чана і як великого актора, і як звичайної людини, що мала мужність робити дивні речі. Разом із ним ви пройдете шлях від постановника трюків малобюджетних роликів до режисера і актора касових картин, від бідного офіціанта до мецената і колекціонера антикваріату. 
Але головне у цій особистості - його людяність та життєва філософія: сміливо робити щось незвичайне! 
Тож доторкніться до історії життя людини-легенди!

Девід Маккалоу. 
Брати Райти (видавництво "КМ-БУКС").
Ця історія про братів, які подарували людству крила. Про шлях до неба, пройдений ними та їхньою родиною. Про одержимість ідеєю та важливість долати усі перепони до своєї мети, якщо вона того варта.
"Брати Райти" Девіда Маккалоу - видатна сага про двох чоловіків, життя яких, ставши славетною миттю в історії Америки, продовжує впливати на сьогодення. 
Так, брати Райт були не першими, хто спробував піднятися в небо. Від Леонардо да Вінчі до 1903 року (коли перший "Флаєр" братів успішно злетів) минуло чотири століття. 
До того ж це історія, що знаходить відгук у серці кожного, хто щиро вірить у здатність технологій змінювати світ попри усілякий опір. Це історія про те, як робити революцію "від велосипедів до аеропланів".

Генрі Форд. Моє життя та робота (
видавництво "КМ-БУКС").
Генрі Форд – по-справжньому культова особистість, що перевернула історію інженерії, конструювання автомобілів та бізнесу. У засновника Ford Motor Company є чого повчитися. Його цілеспрямованість та допитливість надихають і сьогодні.
За життя Форда про нього знали небагато, він не любив давати інтерв’ю й надавав перевагу тому, щоб просто робити свою роботу, а не працювати над іміджем. Книга "Моє життя та робота" – можливість дізнатися про нього з перших вуст. В автобіографії Форд ділиться досвідом, думками, цілями та дає корисні поради, якими можуть і повинні користуватися менеджери, бізнесмени, винахідники та всі, хто планує досягнути успіху.
Про Генрі Форда ще за його життя складали легенди, та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Проте, незаперечним залишається те, що сенсом його життя була робота.

Вчимося у кращих!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки