"Мандруємо музеями Солом'янки"

   

Дізнатися багато нового та отримати позитивні емоції можна, відвідавши музеї Солом'янського району. Вони утримують високий рейтинг популярності  серед закладів культури цілого  міста. 

                         Картинки по запросу державний музей авіації
Одним із масштабних музеїв району є Державний музей авіації України (Жуляни). Це наймолодший і одночасно найбільший історико-технічний музей країни. Він був створений в 2003 році до 100-річчя світової авіації. Музей розмістився на території колишньої навчально-авіаційної бази Національного авіаційного університету, а приписані до неї літаки стали ядром його колекції. Сьогодні в музеї налічується майже 70 літаків і вертольотів. Відвідати музей можна за адресою: вулиця Медова, 1. 

                      Картинки по запросу музей НАУ киев фото
Філіалом Державного музею авіації України є "Музей НАУ", що знаходиться у першому корпусі Національного авіаційного університету. Площа експозиції 350 квадратних метрів, розповідає про розвиток самого навчального закладу.

  Картинки по запросу державний політехнічний музей фото
У нашому районі розташований Політехнічний музей у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут (НТУУ КПІ). Він є одним з найбільших музеїв технології і найбільшим університетським музеєм України.
Крім історії університету, експозиції охоплюють широкий спектр технологій та інженерії: радіо, телебачення, обчислювальна техніка, електроніка, видобуток і технологія, прилади та інструменти, залізничний транспорт, вогнепальна зброя і військовий зв'язок, авіація та космонавтика.
Відкриття музею у 1998 році присвятили 100-річчю Київського політехнічного інституту імені І.Сікорського. Знаходиться музей по проспекту Перемоги, 37.

                 Картинки по запросу выставка локомотивов киев фото
У Солом'янському районі на Вокзальній площі, 1 є цікава виставка рухомого складу історичних локомотивів та вагонів. Це музей залізничної техніки під відкритим небом. Заснована виставка в 2011 році. В експозиції музею паровози, тепловози та залізничні вагони. Вхід з 14-ї колії залізничного вокзалу. 


                 Картинки по запросу мамаева слобода фото
Киянам подобаються місця, які мають свою родзинку. До таких можна віднести куточок української природи, архітектури та побуту "Мамаєва слобода". Він розташований у парку "Відрадний" по вулиці М. Донця, 2. 

Це просвітницький музей під відкритим небом з відтвореним архітектурним ансамблем Наддніпрянщини ХVIII сторіччя. На території музею є церква Покрови Пресвятої Богородиці із дзвіницею, вітряк, садиби козаків, кузня коваля, гончарна майстерня, шинок, пасіка та водяний млин. Цей традиційний український краєвид доповнюється базарним майданом, управою та козацькою залогою.
                    Картинки по запросу музей истории ветеринарии киев фото
Цікавим та неординарним в районі є музей історії ветеринарії. Там зображені медикаменти і інструменти з лікування тварин. Експозиція музею складається з декількох залів з окремою тематикою. В одному з них збереглися фотографії та біографії найвідоміших ветеринарів. Музей є досить специфічною пам'яткою, оскільки містить рідкісні експонати, здатні зацікавити істориків та ветеринарів, які проводять різні дослідження. Знаходиться музей по вулиці Волинській, 12. 
   
Запрошуємо киян та гостей міста відвідати музеї Солом'янського району. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки