"Мудрість книг об'єднує родину"

Наша добірка про книги, які ви можете читати разом із своєю дитиною, коханим чоловіком, 
мамусею, татком, друзями... Прочитати та поділитися між собою відчуттями, думками та враженнями.  

Михайло Коцюбинський. Тіні забутих предків.
"Весь світ був як казка, повна чудес. Таємнича, цікава й страшна". Можливо це і є короткий зміст всесвітньо відомої повісті «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського. Бо що наше життя? Як блиск на небі, як черешневий цвіт... нетривке й дочасне.
Це дійсно трагічна але чарівна історія кохання карпатських гуцулів – Івана та Марічк. які. належать до ворогуючих родів Палійчуків і Гутенюків,  боротьба між якими тривалє вже давно. Це не стало на заваді їхньому коханню.  Але...
Залишається тільки додати, що після прочитання повісті, обов'язково подивіться фільм з одноіменною назвою всесвітньовідомого режисера Сергія Параджанова. 

Мариам Петросян. Дом, в котором... 
На околиці міста, серед стандартних новобудов, стоїть Сірий Дім, в якому живуть Сфінкс, Сліпий, Лорд, Тютюн, Македонський, Чорний та багато інших. Невідомо, чи справді Лорд походить з благородного роду драконів, але Сліпий дійсно сліпий, а Сфінкс - мудрий. Тютюн, звичайно, не шакал, хоч і любить поживитися чужим добром. Для кожного в Будинку є своє прізвисько. Кожного будинок приймає або відкидає. Будинок зберігає безліч таємниць, і банальні "скелети в шафах". Будинок – це щось набагато більше, ніж інтернат для дітей, від яких відмовилися батьки. Будинок - це їхній окремий всесвіт.
Неможливо точно визначити про що ця книга. Про будинок-інтернат? про "особливих" дітей? про дитячу жорстокість? про педагогічну безпорадність? про паралельні світи? про нормальність у ненормальності?..

Брюс Кемерон. "Життя і мета собаки".
Якщо для людини пес - вірний друг на десять, п’ятнадцять років, то господар для пса - це все його життя.
Саме про це захопливий і зворушливий роман Брюса Кемерона «Життя і мета собаки», який свого часу став бестселером USA Today.
Він народився вперше, щоб навчитися стерегтися людей і відчиняти двері. Однак хіба таке може бути призначенням?
Юний Тобі піде, щоб повернутися золотистим ретривером Бейлі та зустріти свого хлопчика. У дивному світі людей на них чекають життєві уроки і безліч пригод. Але колись і це життя пса добіжить кінця, щоб початися знову! Рятуючи, розшукуючи, втішаючи інших, собака знатиме, що колись знайде старого друга. І коли це станеться - стане зрозумілим, що призначення пса - просто бути поряд. бути другом.

Олена Захарченко. 
Третя кабінка - Лос-Анджелес. 
Почалося все з альбому малюнків. Героїня цієї книжки знала, що альбом, мальований загиблим у тюрмах НКВС бабусиним братом, безслідно зник. 
Коли він раптом потрапляє їй до рук, за дивних обставин, виникає багато питань. Хто зберігав його досі? Хто ці люди, що намальовані в альбомі? Кожна відповідь ставить нові запитання і відкриває нові таємниці. Розкуркулення 20-х років, розстріли і арешти «ворогів народу» в 1934-39, українсько-польська різанина 1943, прихід «совітів» на Західну Україну, війна, табори військовополонених, втеча слідом за німцями на Захід, переслідування КГБ в 70-х роках, еміграція - це історія членів однієї української родини на тлі історії України ХХ століття.

Юрій Мицик. Іван Сірко.
Дослідження постаті легендарного кошового отамана Запорозької Січі Івана Сірка (1605(?)–1680), видатного боротьбиста проти іноземних загарбників, слава про якого ширилася далеко за межі України, замовчували, фальсифікували, забороняли і за царських, і за вождівських часів. У цьому виданні автор, спираючись на широке коло джерел, знайдених протягом понад 30 років в архівах України, Росії, Польщі, Німеччини, наукові праці та статті інших істориків, намагається заповнити лакуну в українській історіографії, змальовуючи якомога повніше життя й діяльність Івана Сірка. 

Гільєм Балаґе. Мессі.
Сьогодні Мессі - володар "Золотого м’яча" і "Золотого бутса", один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності...
А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормона росту та слабкими фізичними даними. Вже у юному віці він творив щось неймовірне на футбольному полі та обходив гравців, старших за нього. А ще "Блоха", як прозвали Мессі, понад усе мріяв грати у професійний футбол.
Заради своєї мети йому довелося емігрувати, розлучитися з сім’єю, пройти дорогий курс лікування, пережити чимало травм та цькування преси, щоб стати тим, ким він є - найкращим футболістом світу.
Ґільєм Балаґе, зібравши коментарі впливових людей зі світу футболу, привідкриває завісу, яким насправді був у житті та футболі Ліонель Мессі, вихідець з бідних кварталів аргентинського містечка Розаріо, якого охрестили генієм футболу...

Віктор Франкл. Людина в пошуках справжнього сенсу. 
Чи реально знайти сенс життя, втративши все, навіть свободу?
Дахау. Освенцим. 1942 року австрійський психолог Віктор Франкл потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Автор зміг вижити, коли майже вся його сім’я загинула.
Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки