"У вирі правової інформації"

На жаль, цих книжок ще немає у фонді нашої бібліотеки. Ми можемо тільки опосередковано поінформувати вас про їх наявність.


Воєнний стан в Україні. Актуальні роз'яснення, гарантії дотримання законності, заборони і обмеження, нормативне забезпечення (Видавничий дім "Професіонал", 2022).
Воєнний стан в Україні – це особливий правовий режим, що вводиться у разі загрози національній безпеці.
24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України Указом Президента України № 64/2022 введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.
На жаль. воєнний стан по всій території України поки що подовжується.
Запропоноване видання надає юридичне роз'яснення щодо запровадження воєнного стану в країні чи в окремих її регіонах.

Володимир Тертишник. Права і свободи людини (видавництво "Алерта", 2022).
В цьому виданні професора кафедри кримінально-правових дисциплін Університету митної справи і фінансів розкривається система природних та закріплених у Конституції України і міжнародних правових актах прав і свобод людини. Ґрунтовно досліджені питання верховенства права, змісту та гарантій прав і свобод людини, удосконалення інститутів правничої допомоги та захисту, забезпечення правосуддя. Проаналізовані проблеми та сформульовані пропозиції щодо удосконалення законодавства та практики його застосування.

Права і свободи людини та їх дотримання під час дії воєнного стану 
(Видавничий дім "Професіонал", 2022). 
Збірка визначає коло наших з вами конституційних прав, які сьогодні у час війни зазнають легітимних обмежень. А також про те, як саме захищаються наші права в такі складні і небезпечні часи.
Видання розраховане як на широкий загал читачів так і на  військовозобов’язаних та військовослужбовців; працівників правоохоронних органів, органів правосуддя, практикуючих правників; здобувачів юридичної освіти та їх викладачів.

Реабілітація військовослужбовців в Україні. Загальні проблеми та особливості організації під час воєнного стану
 
(Видавничий дім "Професіонал", 2022). 
З початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України, до лав Збройних сил України було мобілізовано багато наших чоловіків та жінок. Під час воєнних дій, чимало з них отримали поранення, травми або захворювання. 
Про систему медичних, психологічних і професійних видів реабілітації військовослужбовців, зокрема, екстрену, і ведеться мова у запропонованій збірці. 


Реабілітація внутрішньо переміщених осіб, біженців за межі країни, інших цивільних осіб, постраждалих від російської агресії в Україні. Правові, соціальні, економічні, медичні аспекти особливості організації під час воєнного стану 
(Видавничий дім "Професіонал", 2022). 
Україна стикнулася з проблемою реабілітації цивільного населення задовго до 24 лютого 2022 року, оскільки воєнні дії у певних регіонах країни йдуть із 2014 року. 
Відповідно саме з цього часу маємо постраждалих від агресивних дій ворога - внутрішньо переміщених осіб і осіб, що постраждали на тимчасово окупованій території. А ще до них додалися біженці, які рятуються від воєнних дій за межами країни, а також люди, які були в окупації але згодом  опинилися на звільненій території. 
У пропонованій збірці розглянуто загальні проблеми побудови системи реабілітації цивільного населення в України (внутрішньо переміщених осіб, біженців, інших осіб, що постраждали від російської агресії) особливості організації від початку воєнних дій у 2014 році і до  сьогодні. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки