"За покликом серця"

 

День українського добровольця - це свято воїнів, які сьогодні пліч-о-пліч з армією стоять на смерть заради перемоги над російським агресором.
Загалом же, історію українського добровольчого руху можна виміряти століттями. Саме добровольці були рушійною силою захисту України: воєнізована структура Запорізької Січі, легіон Українських Січових Стрільців, Українська Повстанська Армія.
Події 2014 року стали новим відтворенням історичних подій, як і сотні років тому українські добровольці зажили слави як найвідважніші вояки, захищаючи незалежність та суверенітет України, боронячи державу від військ російської федерації.
Нові випробування в історії України. Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави. Тоді гордістю українського народу знову стали українські добровольці. Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші - чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід. Саме завдяки добровольцям - їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію та підготувати їм професійну заміну.
У 2022 році, через 8 років після початку російсько-української війни, українські добровольці знов стають на захист своєї країни. З початком повномасштабної військової агресії росії проти України до лав Збройних Сил України, Національної Гвардії України, підрозділів територіальної оборони прийшли тисячі українців, готових встати на захист свого народу.
Ми шануємо пам’ять про кожного славетного героя-добровольця, який ціною власного життя зупинив просування російських військ.
Щиро вдячні кожному, хто з 2014 року й по сьогодні стоїть на захисті нашої країни, робить все задля збереження незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.
Низький уклін усім, хто долучався і продовжує гідну справу добровольчої допомоги та захисту рідної землі! Дякуємо воїнам-добровольцям за небайдужість, мужність і патріотизм, які вони виявляють сьогодні - під час боротьби українців за свободу та незалежність нашої рідної країни від російської навали.

Разом переможемо! Слава Україні! Героям Слава!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки