"Театральне ревю Києва"



Почуття, якщо розібратися, існують або в самій глибині людини, або на поверхні. На середньому рівні їх лише грають. Ось чому весь світ — сцена, чому театр не втрачає своєї популярності, чому він взагалі існує, чому він схожий на життя, а він схожий на життя (Айріс Мердок)


Вистава Венздей (відбудеться 1 квітня 2023 року о 15:00, Міжнародний центр культури і мистецтв).
Музичне шоу "Венздей" створено за мотивами коміксів Чарльза Адамса у жанрі детективно-комедійного хоррору та чорного гумору.
Королева Чорного гумору Венздей – старша донька сімейки Адамс через свої шокуючі витівки поміняла вже 8 школу за 5 років. Після чергового скандального інциденту, її батьки Мортиша та Гомес Адамс переводять Венздей в школу для ізгоїв – Академію «Nevermore». Богато років тому вони самі навчалися у цій школі.
Вовки, змії, сирені – горгони, оборотні та вампіри усіх мастей навчаються тут десятками років.
Світ завжди виглядав для Вендздей у чорних тонах, тому для зухвалої, похмурої та небагатослівної дівчинки-гота, - Академія Nevermore - це найкраще місце!

Вистава Сірі бджоли (відбудеться 1 квітня 2023 року о 16:00, Київський академічний театр на Подолі).
Ексклюзивно в театрі на Подолі вистава за романом Андрія Куркова «Сірі бджоли», який визнано Книгою року ВВС.
Це загалом історія дуже звичайна. Про людей, далеких від банальної політики, від її лозунгів, про людей, які сумніваються.
Але є такий вислів: «Ти можеш не звертати уваги на політику, але прийде час, коли політика візьметься за тебе».
У п’єсі немає одного - за Україну, а іншого - проти неї. Життя та ситуація змусила персонажів обирати сторону. Вороги дитинства не можуть стати вірними друзями, але їм доводиться проводити холодні зимові вечори у компанії один одного. Бо їх лишилося лише двоє. Два останні мешканці села.

Вистава Маруся Чурай (відбудеться 2 квітня 2023 року о 17:00, Київський національний академічний театр оперети).
Історичний роман у віршах видатної Ліни Костенко про легендарну українську поетесу Марусю Чурай вперше поставлений на сцені Національного академічного театру оперети. Інсценізація ліро-епосу «Маруся Чурай» – своєрідна відповідь українських митців на естетичний запит сучасного суспільства про єдину можливість духовного відродження нації, як порятунку, як збереження української ідентичності. Завдяки точності змалювання авторкою цілої епохи, роман «Маруся Чурай» став, по суті, художньою енциклопедією історії українського народу ХVII століття.
Ліна Костенко ототожнює саму українську історію із образом жінки. Зневаженої, катованої, але не зломленої, гордої, гідної. Історії мислячої, що осмислює саму себе.
Ліна Костенко розповідає живою, проникливою поетичною мовою про долю реальної української дівчини Марусі Чурай, чиї пісні та вірші надихали козацькі загони на подвиги в ім’я України.
«Маруся Чурай» Ліни Костенко - твір, який зараз на часі, в ньому дуже багато рядків, які, на мій погляд, змальовують сьогодення», – вважає режисер-постановник Сергій Павлюк. Звучання вистави створене автентичним співом, піснями, музикою, які мало хто чув. Жанрова направленість постановки, за визначенням режисера, близька за образністю до поетичного театру – це поетична драма.

Вистава На краю світу (відбудеться 7 квітня 2023 року о 18:00, Київський національний академічний театр оперети).
Чим може скінчитися знайомство в Інтернеті? Юлю та Августа воно приводить на край світу – у норвезькі фіорди. Втім підлітками керують не романтичні почуття. Пара планує разом піти з життя, зробивши крок у безодню зі скелі… Що спонукає цих двох відчайдухів до такого рішення? Підлітковий максималізм? Самотність? І чи може їх щось зупинити? Відповіді на ці питання – у новій постановці цієї екзистенційної романтичної комедії.

Вистава Москалиця (відбудеться 13 квітня 2023 року о 18:00, Київський національний академічний театр оперети).
На головній сцені оперети відбудеться вистава за повістю української письменниці Марії Матіос «Москалиця». Дійство відбуватиметься у форматі – «глядач на сцені».
На перехресті між двома світовими війнами і сучасним світом стоїть стара занедбана хатинка. В ній живе Москалиця. Хтось називає її відьмою, хтось - знахаркою, а хтось - самотньою сиротою. Що відбувається в серці Жінки, яку позбавили любові з самого дитинства? Що насправді коїться в тому серці, коли навколо злі язики, осуд і війна? Де грані людської праведності? І так, ті проблеми, які підіймаються у цій виставі, досі не втратили своєї актуальності.

Вистава 7 розгніваних джентльменів (відбудеться 19 квітня 2023 року о 18:00, Театр Актор).
Жінки... Причини світових конфліктів і геополітичних змін ще з часів Троянської війни. Жіноча стать завжди була основним рушієм історії, бо найбільші дурниці чоловіки роблять через кохання та пристрасть до слабкої статі. Але без них існування людства було б неможливим.
"Сім розгніваних джентльменів" — антифеміністична комедія, в якій у нареченого з незрозумілих причин зривається весілля, і всі гості вирушають на пошуки справедливості.
Сім брутальних чуваків, сигари, костюми, віскі, пістолет, відбірна лайка, бійка, заручник і відверті розмови про секс. Та, як буває у голлівудських комедіях, усе закінчиться хепі-ендом.

Вистава Кармен-сюїта в Києві відбудеться 21 квітня 2023 р, 18:00, Київський національний академічний театр оперети.
«Кармен-сюїта» – це одна з найвідоміших балетних постановок, створена у 1967 році на основі опери «Кармен» Жоржа Бізе.
У новій оригінальній трактовці від головного балетмейстера Національної оперети України Вадима Прокопенка глядач стане свідком яскравої, захоплюючої, неймовірно бурхливої і, водночас, трагічної історії кохання. Головна героїня – це не просто вродлива жінка, горда, волелюбна та безкомпромісна. Вона – це гімн коханню, коханню щирому, чесному, палкому, вимогливому, коханню колосального злету почуттів.
Кармен не лялька, не гарна іграшка, не «вулична дівчина». Для неї кохання – суть життя. Але ніхто не може зрозуміти і оцінити її вразливу душу, приховану за зовнішньою красою.

Вистава Сорочинський ярмарок (відбудеться 29 квітня 2023 року о 17:00, Київський національний академічний театр оперети).
А чи були ви хоча б раз на ярмарку в Сорочинцях? Якщо ні – терміново виправляйте ситуацію! І не тому що саме там найкраще сало, найсмачніші пиріжки, найміцніша горілка і найгарніші жінки. А тому, що це місце, де відбуваються цікаві події, трапляються всілякі дива і повсякденне життя народу нагадує запальне яскраве шоу з веселими піснями, танцями, щирим коханням, жартами і гоголівською містикою. Тут панує атмосфера свята, яку не в змозі перемогти, навіть, нечиста сила. Для того, аби відчути цю атмосферу не обов’язково їхати до Полтави, можна завітати до Національної оперети на перегляд вистави.
«Сорочинський ярмарок» – масштабний національний проект, в якому представлені багатства українського народного промислу, широта української душі та народної мудрості, український мелос та колоритний гумор. Глядачі за лічені секунди поринають у це галасливе й колоритне дійство та слідкують за долями головних героїв, які вміють кохати, дружити, співчувати, бути щирими й жити з відкритим серцем.

Вистава Дім божевільних (відбудеться 30 квітня 2023 року 
о 17:00, Театр Актор).
До свого племінника Чічілло, невдахи-студента медуніверситету, який заради гри в карти покинув навчання, приїздить мільйонер Феліче Шашамока з Роккасєка. Племіш для того, щоб розрахуватися з боргами вдається до брехні: своєму заможному дядечку він видає бажане за дійсне, що мовля, диплом лікаря - психіатра у нього в кишені, а в Неаполі він відкрив психіатричну лікарню і з успіхом лікує пацієнтів. Дядечко щедро фінансує свого родича. За лікарню Чічілло видає дешевий хостел в якому мешкають оригінальні персонажі: тричі контужений майор-піхотинець, невизнаний скрипаль, актор-аматор, мама-одиначка... І саме зараз настає час, коли небіж має продемонструвати свої успіхи та відзвітувати за надані дядьком дотації. І тут почалося..!
Дві години темпераментної італійської комедії характерів переконають вас в тому, що диваки посеред нас. І будьте обережні, бо можливо один із них актор, що репетирує Отелло, сидить зараз поруч із вами!

Приємного перегляду!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки