"Якби кохання було вічним"


"Краса потрібна нам, щоб нас 
любили чоловіки, 
а дурість - щоб 
Ми любили чоловіків" (Коко Шанель)


Кохання робить цей світ справді прекрасним. Воно належить тільки двом, які хоча б раз в житті пізнали цю магію та спробували її на смак.
Пропонуємо найпронизливіші історії кохання, що наповнять вашу душу теплом та доведуть, що це почуття справді вічне! Адже книги про любов - найчесніша література.  


Лісова пісня від Лесі Українки
Прекрасний предковічний ліс на Волині приховує безліч таємниць і загадок. Тут мешкають дивовижні міфічні істоти, які плекають свій багатогранний, яскравий, сповнений пристрастей і карколомних подій світ. Світ прихований від людей, за винятком тих, хто володіє магією справжнього мистецтва. 
Так Мавка і закохалась у Лукаша, бо спів його сопілки долинув у її зачарований світ. Так і зародилося кохання молодих сердець, і забуяла від радості природа.
Але спливає літо. Надходить і коханню кінець. Мовчить сопілка, немає більше для неї пісень, в'яне поезія в душі Лукаша, гине в ньому все високе і хороше...
Ця надзвичайна історія любові, переповнена сподіваннями, надіями і розчаруванням,  не залишить вас байдужими. 

Звіяні вітром від Маргарет Мітчелл
Навіть через більш ніж 85 років після написання роману ця  пристрасна історія кохання Скарлетт О’Хара і Ретта Батлера змушує розплакатися мільйонів читачів по всьому світі.
"Звіяні вітром" - це дійсно феноменально успішний роман, який вже наступного дня після свого виходу в 1936 році став бестселером. 
А ще він став найпопулярнішою книгою в Штатах після Біблії. Його перекладено на більш ніж сорок мов світу, відзначено Пулітцерівською премією, а однойменний фільм 1939 року Віктора Флемінга отримав десять премій "Оскар".
Та й сама авторка роману Маргарет Мітчелл була непересічною особистістю. Свого часу вона була волонтеркою Червоного Хреста та працювала репортеркою тоді, коли представники цієї професії переважно були чоловіки.
Та й саму ідею роману про Скарлетт О’ Хара (на думку багатьох критиків) можна вважати автобіографічною. 

Чорна Пантера і Білий Медвідь від Володимира Винниченка
Можливо хтось скаже: "Цей твір не про кохання!!!" 
Можливо...
Але, незважаючи на те, що п'єса про хвору дитину, чоловічий егоїзм, жіночу душу, смерть. вона попри все - про любов. 
Прочитайте (перечитайте) історію цієї молодої сім'ї: невизнаного генія і його дружини...

Великий Гетсбі від Френсіса Скотта Фіцджеральда
Френсіс.С.Фіджеральд був фахівцем з любові - саме через своє нещасливе кохання. У 1920 році він одружився з донькою багатого і впливового судді Зельден Сейр, в яку був безмежно закоханий. Фіцджеральди стали найкрасивішою та  найексцентричнішою парою Нью-Йорка, а потім Парижа, куди згодом переїхали. 
Вважається, що чимало натхнення для своїх книг Фіцджеральд черпав саме у своїх стосунках із Зельдою. Зокрема, трагічна любовна історія Джея Гетсбі і Дейзі, героїв роману "Великий Гетсбі", списана саме з них.
Ми не знаємо, правда це чи ні, але в тому, що "Великий Гетсбі" - це велика книга про нещасливе кохання, можна не сумніватися.

Фелікс Австрія від Софії Андрухович
Це український бестселер про історію кохання та дружбу, віру й ілюзію. Події у романі відбуваються в Станіславові кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії", в якому люди живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатає міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Я її кохав. Я його кохала. Ковток свободи від Анни Гавальда 
У цьому виданні популярна у всьому світі Анна Гавальда розкаже дві різні історії кохання… Яка з них схожа на вашу? Знайдіть схоже та відмінне.
За ким правда? За тим, хто пішов від дружини, знайшовши нове кохання, чи за тим, хто двадцять років приховував свої почуття до іншої і не залишав родину? Кожен має право на щастя та власну правду. Тож чия правда сильніша? («Я її кохав. Я його кохала»). 
Забувши на кілька годин про дітлахів, родинні турботи, розлучення, негаразди та світські умовності, два брати і дві сестри подарують собі останній справжній день дитинства, украдений у власного дорослого життя («Ковток свободи»).


Емма від Джейн Остін
За допомогою порад письменника кожен може дізнатися більше про себе і про кохану людину, навчитися поводитися так, щоб стосунки були більш повноцінними та приємними, а спільне життя - щасливим і гармонійним.
Герої книжки - живі люди, з усіма їх чеснотами і недоліками, здатні й на високі почуття, і на великі помилки. Головна героїня Емма з неприпустимим марнославством і самовпевненістю вважала, що вміє читати чужі серця і здатна розпоряджатися чужими долями, навіть не замислюючись, що це може завдати комусь болю або стати загрозою і її власному щастю - втратою відданого друга, який щиро кохає її...

Острів кохання від Анни Шили
Про любов сказано все, але не всіма. Анна Шила пропонує дізнатися ще одну історію. 
Киянка Анна і француз Жульєн роками будують свій «острів кохання» (тим більше, що й зустрічаються частіше на островах, аніж у Києві чи Парижі). Тим не менш, вони переживають не лише шквал почуттів, красу і силу своїх взаємин, але й непорозуміння, довгі розлуки і навіть зраду… 
Як подолати проблеми й знайти свій острів кохання, на який кожен прагне потрапити? Чи можна оминути долю? Як стати щасливими? 
Ця книга – опис простих і дієвих рецептів щастя, так потрібних кожному з нас.

P.S. Я люблю тебя  від Сесілії Ахерн
Сучасна історія про те, як кохання виявляється сильнішим за  смерть. Втративши найдорожчого чоловіка, Холлі впадає у відчай, перестає виходити з дому і спілкуватись з людьми. Вона не бачить сенсу жити далі. Раптом Холлі отримує пакет з листами: розпаковувати їх можна тільки по місяцям, а написані вони від руки того, хто зараз приносить їй стільки болі...

Любов - це ВСЕ. 
І це все, що ми знаємо про неї...

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки