Психологія для батьків

 

"Тепло - це не тоді, коли ти в шапці. 
а коли комусь не байдуже 
чи ти її надів"





ЛандретЛ.Е. Правильне виховання характеру дітей 
(видавництво "Східноєвропейська гуманітарна місія").
Сьогодні цю книгу вже неможливо купити! Але можна прочитати, скориставшись фондом нашої бібліотеки. 
Якими стануть ваші діти, коли виростуть? Чи будуть вони щасливими? Чи стануть порядними та відповідальними людьми. на яких можна покластись? Чи зможуть вони створити і зберегти дружню родину?..
Усі батьки, яких хвилює доля їхніх дітей, задають собі ці питакння. Автор книги, спира.чись на власний досвід та результати численних досліджень, пропонує системний план виховання цілісного і шляхетного характеру дітей, як основу їхнього майбутнього успішного життя. 

Москаленко Г.Т. 
Доки ваш підліток не звів вас з розуму (видавництво "Центр навчальної літератури").
Підлітковий вік є першим перехідним періодом від дитинства до зрілості. Якісні зміни, що відбуваються в інтелектуальній та емоційній сферах особистості підлітка (інтенсивний, нерівномірний розвиток і ріст організму, особистісні новоутворення та ін.), породжують новий рівень його самосвідомості, потреби у самоствердженні, рівноправному і довірливому спілкуванні як з ровесниками так і з дорослими. 
Автор пропонує реальні рішення, засновані на практичному досвіді: ефективна стратегія замість гасел і банальностей, а також постійне відчуття гумору, яке виручає навіть у безвихідних ситуаціях.

Леї Д. 
Уроки з поразок: як дозволити дитині пізнати світ і вчитися на помилках (видавництво "Книголав"). 
Усі батьки мріють, щоб їхні діти були самостійними і готовими до дорослого життя. Але чи кожен із нас дозволяє своїй дитині набивати ґулі? 
Американська викладачка Джессіка Леї упевнена: шкільні роки - саме час для спроб і помилок. 
У своїй книжці «Уроки з поразок» вона, зокрема, розповідає, як перестати контролювати дітей та навчити їх робити правильні висновки з невдач. А ще: як  правильно хвалити і мотивувати дітей; пояснювати їм, що таке програш і як його сприймати; привчати їх до домашніх обов’язків; допомагати дітям виконувати шкільні домашні завдання...
А ще, як співпрацювати батькам з вчителями, щоб виховати покоління впевнених і компетентних людей.


Москаленко Г.Т. Батьки, які виховують дочок. Що потрібно знати (в
идавництво "Центр навчальної літератури"). 
Чого хочуть для своїх дочок всі батьки? Чи важко знайти з дівчатками спільну мову? Як стати для дочки опорою і при цьому навчити її бути самостійною?
Якщо ви – стурбований батько, спантеличений дідусь або опікун, чиїм турботам доручили чужих дочок - то ця книга для вас!

Джесс П. Шаткін. Народжені бути вільними. Чому підлітки ризикують та як захистити їх від небезпек (видавництво  "Книголав").
Підлітковий вік – страшне словосполучення для батьків, які переживають цей непростий період зі своїми дітьми чи тільки чекають на нього. Неконтрольована поведінка, конфліктність, загравання з небезпекою, вдавана байдужість – неповний перелік викликів, з якими татусям і мамусям доведеться жити.
Жити але в жодному разі не боротися! 
Чому? 
Бо у всього є свої причини...




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки