"Подорож в Країну Безпеки"


Життя і безпека близьких, а особливо дітей - головна цінність для будь-якого з нас.  
Саме для збереження здоров’я наших дітей батькам треба виділити лише декілька хвилин на відверту розмову з ними. Завжди необхідно пам’ятати, що ці хвилини вимірюватимуться ціною життя.
А для того, щоб прогулянки наших дітей на повітрі були безпечнішими, пропонуємо добірку цікавих книжок про безпеку життєдіяльності:

Наталія Чуб. Цікаві правила дорожнього руху (видавництво "Пелікан").
Це захоплива казкова історія про пригоди інопланетян на Землі, про справжню дружбу та взаємодопомогу. Разом із її головними героями Іванком, Данилком та їхніми новими друзями - марсіанами можна легко, а головне - цікаво вивчити основні правила дорожнього руху і дорожні знаки. Гра, яка є у книжці, допоможе збудити інтерес до подальшого їх вивчення. Дитина зможе програвати різні ситуації, що трапляються на дорозі, побувати як водієм, так і пішоходом. 

Ольга Братчук. Правила дорожнього руху для дітей. Азбука безпеки (видавництво "
Торсінг").
Де треба переходити вулицю? Де чекати транспорт і як поводитись на дорозі? Де гратись та їздити на велосипеді? 
Це яскраве повнокольорове видання пропонує дітям вивчити правила дорожнього руху. Уважно читаючи її, дитина за допомогою гри знайде безпечний шлях від школи додому. 

Каспарова Ю. Безпека для зайченят, дівчаток і хлопченят (видавництво "Ранок").
У книзі на прикладі історій про родину зайців зображено багато різних ситуацій, пов`язаних з правилами безпечної поведінки на вулиці, а саме на дорозі.
Як навчити дитину правилам безпеки у будинку та на вулиці? Як допомогти засвоїти правила без нудних моралей? Чи можливо розповісти маленькому непосиді про небезпеку, не налякавши його, а навчивши цю небезпеку запобігати? Всі ці непрості завдання допоможе вирішити книга. Адже її герої - непосидючі зайченята - так схожі на наших малюків!
Слухаючи історії, виконуючи завдання, ваш маленький шустрик:
• Дізнається про те, що може бути небезпечним;
• Засвоїть правила дорожнього руху;
• Познайомиться з основами безпеки у будинку, на прогулянці, на відпочинку;
• Навчиться грамотно поводитися в різних ситуаціях.

Уроки безпеки для малюків (видавництво "Кредо").
У книзі говориться про безпеку дорожнього руху, відпочинку у лісі, на воді, про небезпечні ігри з вогнем, про різні нестандартні ситуації, які трапляються у житті дітей. 
Разом з героями вміщених у книзі віршиків дитина з легкістю навчиться правилам техніки безпеки для різних життєвих ситуацій.

Дробишева, Оля, 1000 та 1 поворот "видавництво "Самміт-Книга").
Це унікальне видання складається уже з трьох випусків. В них доступно описано найчастіші ситуації, що можуть виникнути на дорозі, подано захопливі історії про правила поведінки пішоходів та водіїв.
Видання допомагає малюкам зрозуміти та вивчити правила дорожнього руху весело та легко. Книжки складаються з гумористичних віршів, у яких йдеться про правила дорожнього руху. Також містять розвиваючі ігри, чудові емоційні ілюстрації та цікаві факти. З книжкою ваша дитина надивовижу легко опанує абетку дорожнього руху.

Анеля Обертинська. Твої дороги: дорожня грамота (видавництво "Росава-Н").
Коли було винайдено велосипеди, тролейбуси, автобуси, автомобілі, метро, залізницю, кораблі, літаки? А що таке водяні дороги, повітряні маршрути? Які є правила безпеки на дорогах та поведінки у громадському транспорті? На всі ці запитання дасть відповідь книжка.
Посібник багато ілюстрований, що допомагає дитині розвинути увагу та прагнути до самостійності. 

Пам’ятайте, 
знання Правил дорожнього руху та поведінки на дорогах, допоможуть уникнути небезпечних ситуацій - 
збережуть здоров’я та життя!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки