"О, Києве славний, билинний і мрійний!"

 


Мій рідний Київ – дуже різноманітне місто. Усі, хто відвідують його - щоразу закохуються, а місцеві щодня відкривають нові локації. В сучасному Києві неймовірно цікаво поєднується історія з трендовими громадськими закладами, просторами для відпочинку, новими культурними пам’ятками. В столиці є що подивитись і тим, хто народився тут, і тим хто приїздить перший раз.

Якщо казати про всі визначні локації столиці, то в списку точно їх буде понад 100. Але до цьогорічного Дня Києва ми обрали для вас найважливіші та найкрутіші.

 
Національний музей 
Тараса Шевченка 
     
До цікавих місць Києва однозначно належить Національний музей Тараса Шевченка. Першу позицію нашого списку він здобув через свою історію та актуальність на сьогодні. Будівля, в якій знаходиться музей – це колишній маєток цукропромисловця та мецената Миколи Терещенка. В 1875 році він придбав дім та перетворив його на розкішний палац у стилі неоренесансу Італії. Сам же музей відкрився в 1949 році та у 2001-му отримав статус “Національний”. В музеї можна взяти екскурсію, самостійно ознайомитись з набутками, сходити на побачення чи влаштувати фотосесію. В ньому використовуються сучасні інтерактивні елементи, щоб краще дізнатись історію українського поета та митця. На жаль, більшість робіт на час воєнного стану зберігаються в сховищі.
 
Музей Ханенків 

Якщо шукаєте красиві місця Києва, то музей Ханенків заслуговує вашої уваги. В ньому представлені роботи світових митців, збирані українськими колекціонерами Богданом та Варварою Ханенками.
Музей має дві будівлі. Одна – особняк родини Ханенків, пам’ятка історії та архітектури кінця XIX століття. Його фасад та інтер’єри оформлено в стилі “історизм” з використанням елементів готики, ренесансу, бароко, рококо. Друга будівля до 1919 року належала родині Сахновських, родичам Ханенків. Тепер в ній виставлена постійна експозиція мистецтва Азії.
На щастя, будівлі пережили ракетний удар 10 жовтня 2022 року, тому відвідування музею актуально не тільки для саморозвитку, а ще й важливо, як підтримка культурного фронту країни.

Андріївська церква 
та оглядовий майданчик

Перша відповідь на питання “Які є цікаві місця в Києві?”, яку скажуть всі українці – Андріївська церква та оглядовий майданчик. Скільки б разів ви не були у столиці, але насолоджуватись панорамою міста та красою церкви можна вічно.
Пам’ятка історії виконана в стилі українського бароко. В ній немає дзвонів, бо за легендою при першому ж ударі прокинулась би вода і затопила місто. В реальності – гучний звук дзвонів може спровокувати рух ґрунтів. Церква – справжній витвір мистецтва, бо поєднує непоєднуване – біло-блакитні стіни, смарагдова верхівка і багряний іконостас всередині. З 2020 року пам’ятка відкрита для всіх охочих, тому рекомендуємо відвідати, насолодитись красою церкви та майданчика поруч.


Miniland - 
найбільший залізничний макет 

Амбітна мета проєкту - створити найбільший у Східній Європі залізничний макет, що дорівнюватиме площі двох тенісних кортів. I вже зараз готова до приймання відвідувачів перша черга - 87 м², з довжиною колій 510 м та автошляхів - 95 м.
Реалістичність макета обумовлена високою деталізацією: кожен з близько 1,5 тис. персонажів відіграє свою роль - працівників станцій, туристів та місцевих мешканців. Є також домашні та дикі тварини, різноманітна флора. Сюжети, списані з повсякденного життя, легко зчитуються, залишаючи простір для фантазії та образного мислення.
Родзинкою Miniland.UA є рухомі елементи: буквально у кожному куточку макета вирує життя. Коліями мчать потяги, автошляхами - автівки, працює млин, день змінює ніч, а у річках тече справжня вода. Все це - завдяки сучасним технологіям програмування та автоматизації.
Над розробкою, створенням та доглядом цього макету працює понад 40 спеціалістів. Подивитись на найбільший макет буде цікаво як дітям, так і дорослим. 

Оранжерея на ВДНГ

За останні декілька років з’явилось багато інстаграмних місць Києва і щомісяця їх стає все більше. Один з них – оранжерея на ВДНГ. У приміщенні представлені рослини трьох кліматичних зон: пустеля, тропіки та субтропіки. Головна цінність оранжереї – зібрані в одній локації унікальні рослини, які були висаджені понад 60 років тому. 
Цей список можна було ж продовжувати ще, але ми хотіли показати архітектурні перлини міста, сучасні та історичні локації, які варто відвідувати, проводити там дозвілля, розвиватись та емоційно наповнюватись. 

З початком повномаштабного вторгнення рф в Україну, 
День Міста відзначає не тільки Київ, а й Гостомель, Буча, Ірпінь, Чернігів, Суми, Миколаїв, Херсон, Маріуполь, 
Бахмут, Дніпро, Умань...
І, незважаючи на постійні бомбардування та руйнації, 
ми залишаємося сильними і вільними! 
Усім містам, містечкам, селам України бажаємо миру! 
Дякуємо Збройним Силам України та Силам ППО!
Віримо у нашу Перемогу! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки