"Пізнаємо Європу разом"


З цього року щорічно  9 травня в Україні визначатимуть День Європи.
Європа була і залишається культурним та історичним центром світу. Вона приваблює до себе мільйони гостей кожного року, які бажають познайомитися з її найкращими столицями.
"Побачити Париж й померти" - відомий майже усім вислів про столицю Франції. Не треба помирати, натомість від отриманих вражень кожен має почути натхнення жити. Найромантичніше місто світу , місто кохання, зустріне вас своїми відомими пам’ятками.
Ви можете здійснити екскурсію в Версаль. Королівський Версаль – символ шику, могутності і багатства країни. Був столицею Франції протягом 107 років, найбільший палац Європи, каприз молодого Короля Сонця . Бажаючі зануритися в світ мистецтва можуть відвідати Лувр – один з найбагатших музеїв в світі. Якщо прогуляєтесь Латинським кварталом, побачите острів Сіте, де розташовані Собор Паризької Богоматері і Палац Правосуддя – місце служби комісара Мегре, відомий університет Сорбонну, Люксембурзький сад – найкрасивіший сад Парижа. Екскурсія Монмартром познайомить з одним із наймальовничих районів Парижа – Меккою богемного світу.
2 грудня 1870 року Рим проголошено столицею Королівства Італія, коли війська Італійського королівства ввійшли у місто. Взяття Рима завершило об’єднання Італії.
Рим був заснований у 753 до н.е. Щорічно 21 квітня римляни відзначають день народження Вічного Міста, влаштовують шоу гладіаторів , традиційні римські бенкети та паради. Безумовно, найдавніше місто Європи приваблює багатьох туристів.
Пантеон , який був побудований в 27 році до н.е. Маркусом Агріппою, є єдиним давньоримським пам’ятником, що дійшов до наших днів у непошкодженому стані.
Один з римських парків носить назву «Парк Монстрів». Не тому, що це місце часто відвідують монстри, а тому, що він сповнений гротескних скульптур, таких як Геркулес, що вбиває Амазонку, або особа велетня — людожера з таким великим ротом, що в нього може поміститися людина. Бані Каракала, хоча і дійшли до нас у зруйнованому стані , в давнину займали близько 27 акрів землі і вміщували до 1600 купальщиків.
Величезний амфітеатр Римський Колізей, що вміщує до 50 000 осіб, вважається одним з семи чудес світу. Ряд каплиць на території монументального Кладовища Братів Капуцинів прикрашений символічними творами мистецтва, створеними з кісток і непошкоджених скелетів більш ніж 4000 ченців.
Урбаністичним пейзажам столиці Німеччини Берліна трохи бракує яскравих плям та легкості, адже німці спершу подбали про функціональність своєї столиці, а потім про приємність. Берлінський мур. Колись це була потужна інженерна конструкція з бетону й колючого дроту. У сувенірних крамницях досі продають уламки муру сумнівної ідентичності. Донині збереглося лише кілька цілісних фрагментів, найдовший з яких (майже 1,5 км) тепер називається EastSide Gallery.
Рейхстаг. Масивний, похмурий, схожий на вокзал чи мавзолей – німецький парламент має мало спільного з ідеалами краси й витонченості. Але черги туристів шикуються сюди недаремно. Всередині купола – філігранна гра скла і світла, яке заламується в дзеркальній лійці, особливо в сонячний день. А під дашком – розкішний оглядовий майданчик. Можна зробити фото на тлі Бранденбурзьких воріт – красою вони не вражають, але там усі фотографуються.
Нідерланди - одна з наймальовничіших держав Західної Європи з незвичайною природою, тюльпановими полями, вітряними млинами і стародавніми містами. Її столицею є
Амстердам. Він є одним з 4 великих європейських міст, побудованих на воді.
Подивитися на тюльпани приїжджає безліч туристів. У свій час Нідерланди "перехворіли" "тюльпановою лихоманкою". Цибулини тюльпанів коштували неймовірних грошей, і дозволити собі ці квіти могли лише дуже заможні люди. Голландія славиться високоякісними сирами. Їхній асортимент настільки великий, що недосвідченому мандрівникові складно розібратися. "Візитною карткою" Нідерландів є едамський сир. Амстердам називають велосипедною столицею світу. Адже близько 40% трафіку в столиці Нідерландів припадає на велосипедний.
Популярним музеєм в Нідерландах вважається музей Мадам Тюссо.
Знайомство з столицею Чехії Прагой слід почати з традиційной пішої прогулянки історичною частиною міста: відвідайте культову Староміську площу і прогуляйтеся по її околицях. Саме в цій частині міста можна в повній мірі відчути неповторну атмосферу Праги з її середньовічною казковою архітектурою. Відвідайте Карлов міст і помилуйтеся на старе місто. Це одне з найкрасивіших і романтичних місць, куди можна піти в Празі. Стоячи на мосту, потрібно загадувати бажання, які, згідно з легендою, обов'язково мають збутися.
Празький Град є символом чеської держави ось уже понад тисячу років. Він об'єднує палацові, службові, фортифікаційні, релігійні споруди, сади і мальовничі куточки. Загальна площа комплексу - 45 гектарів. Панорама Граду - незабутнє видовище, яке залишиться у пам'яті назавжди. У самісінькому серці Чехії знаходиться дуже сміливе архітектурне творіння – Танцюючий дім. Своїй незвичайній назві комплекс завдячує парі знаменитих танцівників: Фреду Астеру і Джинджер Роджерс.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки