"Мій найкращий друг - татусь"


Наші батьки - найближчі до нас люди в усьому світі. Тато і мама - найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.
І хто б там що не казав – чоловіки теж хочуть бути поміченими і відчувати, що вони комусь потрібні. А хто, як не власна сім’я, може допомогти та подякувати своєму татові, чоловікові, чи сину за міцний сімейний зв'язок і затишок.
Цього року це свято особливо щемливе для України, адже безліч наших батьків (як і матерів) захищають своїх дітей і нашу країну від російського ворога зі зброєю в руках, щохвилини ризикуючи власним життям. Через війну і вимушену міграцію багато родин досі залишаються розділеними. Тож День батька 2023 в Україні сприймається дуже по-особливому.
В Україні та світі День батька святкують у третю неділю червня.
Цього року воно припадає на 18 червня. 
У переддень свята ми вирішили нагадати, що є книги не лише про війну, політику, сімейні міжусобиці, а й про татусів, які виступають головними героями.

Влад Головін. Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків. 
Ця книга - смачний компот з історіями та досвідом відомих чоловіків і батьків, таких, як Вахтанг Кіпіані, Отар Довженко, Сергій Притула, Олег Скрипка та інші.
В цій книзі зібрано багато міркувань, тверджень та роздумів стосовно сімейних цінностей, важливості повноцінної сім’ї, відповідальності та любові. Кожен автор відверто висвітлює свою точку зору на власне бачення батьківства та його важливість.

Антон Шапка. 
Татова борода.
Ніжна історія про любов маленького хлопчика до тата та його бороди. Книжка дає можливість побачити себе очима малюка, помітити той фантазійний світ, який розгортається в уяві дитини. Книжка нагадує про важливість ритуалів, звичних речей, які дають дитині відчуття комфорту і безпеки у відносинах.

Артем Чапай. 
Тато в декреті.
Книга, що до сліз вас розвеселить і підніме настрій. В цій книзі автор вклав власний досвід турботи про двох синів будучи у відпустці за доглядом за дітьми.
Письменник розповідає, як можна любити власне чадо і при цьому його тихо ненавидіти за те, що не дають навіть спокійно поїсти. Як доглядати за малечею і бути цілодобово прикутим до цих шибайголів. І чому Україна просто створена для чоловіків з немовлятами.

Ернест Гемінгвей. Острови поміж течій. 
Цей сповнений батьківської любові роман змальовує історію Тома Хадсона - митця, мандрівника, батька, а також звичайної людини, в образі якої вгадується постать самого автора. Твір побудований у формі своєрідних спогадів, у яких є місце щемливим згадкам як про люблячу сім’ю, так і про безповоротні втрати та війну.

Володимир Багненко. Неідеальний тато.
Наше суспільство постійно тисне на нас же самих. Ми вигадуємо норми поведінки і говоримо кому, як і що думати, робити, відчувати.
Володимир Багненко вирішує зруйнувати одне із стереотипних тверджень, що у сім’ї за емоційний стан повинна відповідати дружина. Автор запевняє, що саме чоловік може урівноважити бурхливі емоції у сім’ї, особливо, коли любляча дружина переживає зміну гормонального фону після вагітності.
Письменник ділиться таємницями власного досвіду і показує, що ніхто не є ідеальним, та кожен з нас може турбуватись один про одного та дарувати любов.

Кіт Неглі. Колись мій тато був крутий. 
Це весела і яскрава дитяча книжка, яка руйнує уявлення про те, що мужні чоловіки не можуть любити і дбати про своїх дітей. Нове життя змінює не лише жінок, а й чоловіків так само, як і головного татуся цієї книжки.
Син розповідає про крутість свого татуся, який раніше їздив на байку, а зараз зав’язує йому шнурівку на кросівках. Колись його батько грав у рок-гурті, а тепер з радістю катається на милих атракціонах із власним сином.
Ця книжка унікальна за своїм емоційним забарвленням, яке несе любов, турботу та підтримку. 

Як бачимо, кожен з членів сім’ї є важливим, і кожному хочеться відчувати підтримку та вдячність, тому не забувайте дякувати один одному і читати гарні книги.


У переддень Дня Батька
вітаємо вас, дорогі наші,
і дякуємо за життя та захист!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки