"Час класики"



"Класика (від. лат. classicus – взірцевий) 
- видатні художні твори, які є зразками 
для певної національної та світової літератури, музики, образотворчого мистецтваархітектури тощо..." 
(https://uk.wikipedia.org/wiki).

"Час класики"... 
Починаючи працювати над цим постом, мала сумніви. Чи зацікавить людей ця тема. 
Вирішила відштовхнутися від найзапитуваніших нашими читачами творів української та світової літератури. І за одну хвилину в моїй голові вже пролетіло майже два десятки прізвищ авторів...  Від "А" до "Я".
Тож, вкотре дякую за допомогу та підказку (можливо телепатичну) моїм читачам на тему "Читати чи ні класичну літературу". 
І перша п'ятірка вже чекає на вас!!!

Акутагава Рюноскье
Цей японський письменник потрапив на першу позицію в нашій номінації не тільки через те, що вирішила робити огляд в алфавітному порядку прізвищ авторів. Акутагава-сан дійсно став найзапитуванішим автором першого півріччя 2023 року. 


Іван Багряний "Сад Гетьманський"


Роман "Сад Гетсиманський" написаний наприкінці сорокових, за багато років до появи відомого "Архіпелагу ГУЛАГу", викриває жорстокість та підлість сталінської інквізиції, славить незламність людського духу.


Василь Барка "Тигролови"

Іван Багряний — український письменник, який зазнав жорстокості сталінських репресій. Митця було ув’язнено, заслано до Далекого Сходу, потім була еміграція. Лише після своєї смерті він був реабілітований, став лауреатом Шевченківської премії 1992 року, і його книги почали перевидавати в Україні.


Д
жон Голсуорсі
"Сага про Форсайтів" це не просто сімейна хроніка. Це історія родини, яка уособлює долю та життя людини часів вікторіанської епохи. 
Саме за цю трилогію автор був відзначений Нобелівською премією. 

Віктор  Гюго
"Та що я не читав/читала у школі "Собор Паризької Богоматері!!!!" Читали. 
Але, все ж таки, перечитайте твори найвеличнішого французького письменника Выктора Гюго. Не дарма ж у його похоронній церемонії взяло участь близько 1 мільйона людей. 
А ще, крім "Собору Паризької Богоматері",  прочитайте хоча б поему "Мазепа", роман "Людина, що сміється", драми "Марія Тюдор", "Лукреція Борджіа"... 

Ну, що ж рідненькі, до наступної зустрічі зі:
- Стівеном Кінгом
- Ольгою Кобилянською
- Коллін Мак-Каллоу 
-Іваном Нечуєм-Левицьким 
-Джорджем Орвеллом ...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки