"Найдивніші красуні та гарнюні"




Важко повірити, але поряд із нами на нашій планеті живуть тварини, які здатні здивувати будь кого своєю зовнішністю. Навіть важко уявити на що здатна природа. Представляємо вашій увазі найдивніших тварин на планеті Земля.

Мадагаскарська руконіжка - найбільший представник нічних приматів. Єдиний вид з сімейства руконіжкових приматів. Одна з найрідкісніших тварин планети (всього декілька десятків особин, занесених до Червоної книги). Має буре забарвлення в білу цятку і великий пухнастий хвіст. Порівняно недавно виявлений на півночі Мадагаскару.
 Риба-крапля - мешкає у водах біля берегів Австралії і Тасманії. Про цю унікальну тварину мало що відомо, оскільки мешкає вона на глибині від 600 до 1200 метрів, де вже досить високий тиск, дуже холодно і темно. Зовні тіло риби-краплі нагадує желеподібну масу. При відсутності м'язової тканини, воно ідеально пристосоване до такої глибини. 
   Очі, великий ніс - в чомусь схожий на людський. Тіло риби, оскільки воно достатньо легке, дозволяє їй плавати набагато вище за морське дно, не витрачаючи при цьому енергії на плавання, але, не дивлячись на це, вона тримається недалеко від дна. Що ж до харчування, то в цьому риба-крапля теж не докладає особливих зусиль, вона харчується всім, що трапляється перед нею на шляху або відразу попаде до неї в рот (планктон наприклад), складно уявити, що така істота була б здатна ще й полювати. На даний час ще погано вивчені її звички і поведінка, але прогрес не стоїть на місці, а цікавість не дрімає, тому, мабуть, незабаром ми дізнаємося більше про це дивне створіння.
 Зірконіс - комахоїдний ссавець сімейства кротових. Зовні зірконіс відрізняється від решти представників сімейства і від інших дрібних звірів лише йому властивою будовою рильця у вигляді розетки (зірки) з 22 м'яких м'ясистих рухливих голих променів. Розмірами, лопатоподібними передніми кінцівками, густим оксамитовим хутром (чорним або темно-коричневим) схожий на європейського крота. У зірконоса відносно довгий (близько 8 см) хвіст, вкритий лусочками і рідким волоссям. Вушних раковин немає. Зате має 44 зуби Зустрічається лише в південно-східній Канаді і на північному сході США.
 Ангорський кролик - різновид кроликів, який розводять з декоративною метою та через їх довгу і м'яку шерсть, з якої одержують так звану ангорську вовну - дуже м'яку на дотик вовняну тканину з характерним ніжним ворсом. Ангорський кролик є одним з найстаріших видів кроликів, яких розводили в Туреччині, що й дало назву цим тваринам від назви столиці - Анкари, яка раніше називалась Ангорою. У Європі ці тварини спершу з'явилися у Франції в середині XVIII століття, де швидко стали досить популярними, а до початку XIX століття ангорські кролики поширилися практично по всьому континенту. Найвідоміший білий кролик - з червоними або синіми очима, але є також чорні, коричневі, сині й жовті кролики.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки