"Оксамитове читання"

   

Серпень - початок  чудового оксамитового сезону, сезону особливого стану і настрою. 
Де б ви не відпочивали - на морі, на річці або на дачі. 
Час, коли ми ховаємось в затінку, приємно  провести за читанням. 
Тікайте від усіх за межі чотирьох стін, туди, де сідає сонце і дме теплий вечірній вітер з присмаком польових квітів, і «пийте» книжки до дна, до останньої сторінки.

                                      

Катерина Бабкіна «Заговорено на любов».
Катя Бабкіна пише, що «тут заговорено на любов», але насправді тут заговорено на літо, безкінечне, спекотне й соковите, що липне до тіла і ще довго не відпускає.  Ця збірка віршів – наче шухлядка зі спогадами, спроба зафіксувати все «знакове»: несказані слова і «слова, від яких не болить», пекучі доторки, тишу нічного міста, вітер з південних берегів, спільні прокидання й невідворотні розставання.  

                                         

Володимир Єрмоленко "Ловець океану".
Під дуже морською метафоричною обкладинкою заховано філософсько-психологічний роман з елементами художньої еротики. Читання цієї книжки, дійсно, перетворюється на глибоке пірнання на дно – дно людських почуттів. Тож дуже вдало, що автор веде оповідь не лише від імені Одіссея, але й інших героїв (Каліпсо, Цирцея, Аїд, Пенелопа та ін.), з якими переплітається його доля.
Повернення Одіссея додому і зворотна мандрівка до Трої як спокутування гріхів – лише красива форма для особливого наповнення. Це роман-медитація, роман про людські стосунки, біль, відчай, втрати, але водночас про кохання й чуттєвість як найважливіші життєві константи. Книжку хочеться розтягувати на цитати, а кожним зворотом довго смакувати, прикладати до серця і лікувати словами душу. 


                                        

Шарі Лапена «Подружжя по сусідству»
. Можливо, Ви хочете гостріших відчуттів на відпочинку
? Тоді переміщаємося до Нью-Йорку. Але, щоб ви знали, автор книги Шарі Лапена, перш ніж сісти за перо, отримала чималий досвід адвокатської практики. Який зв'язок? Ймовірно, це хоч трохи пояснює всю гостроту історії, посмак якої залишається ще довго після закриття останньої сторінки. 

                                    


Оксана Лущенська "Вітер з-під сонця".
Світ дорослих незрозумілий, нецікавий і обмежений обов'язками працювати, виховувати, піклуватися про щось або когось.
Момент справжнього життя для Рисі - зустріч із Жекою, для Жеки - Рисею, а для мами Жеки - зустріч із Вадимом. І кожен подолав для цього свій шлях - хоча здавалося б, що бути щасливим так просто, бо найпотрібніші люди - поруч.
Вітер з-під сонця пролетів в історіях кожного персонажа повісті Оксани Лущевської, надавши кожному мить очікуваної свободи.

                                   

Надія Мориквас "Корнелія".
Роман "Корнелія"  недаремно дістав прикладку "есей", бо своєрідно поєднує документальну частину. В романі вітворюється панорамна картина близького до справжнього життя того часу зі своєрідними аксесуарами тієї епохи - українцям інших земель мало знаного, а отже, по-своєму екзотичного, відтак і цікавого.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки