"Від Стівена Кінга до Джорджа Орвелла" "





Ці твори вже гарантовано стали популярними та отримали високу оцінку наших читачів.  
То ж, запрошуємо вас на другу зустріч 
із класикою від 
#Бібліотеки сімейного читання.


Стівен Кінг.
Сьогодні мало кому ще треба розповідати чи рекомендувати цього автора. 
Одного дня стоїть майже повна полиця його книг. А вже наступного - залишається книжок п'ять із тридцяти. До речі, відсотків вісімдесят з наявних в бібліотеці - подаровані читачами (вчергове дякуємо вам, друзі!).
Із тих, що доступні до читання, найзатребуваніші : "Аутсайдер", "Воно", "Кладовище домашніх тварин", "Зелена миля", "Під куполом", "Втеча з Шоушенка", "Блейз".
Але є й такі, яких ще немає, але запитують: "11/22/63", "Салимове Лігво", "Біллі Саймерс", "Мізері", "Містер Мерседес"...

Ольга Кобилянська. 
Як писала свого часу про твір "Царівна" Леся Українка: «Краса цієї повісті не так в її ідеях, як у глибокій, тонкій, логічній психології героїні Наталки. Читаючи історію думки Наталчиної, я немов бачила перед собою історію цілого нещасливого нашого інтелігентного жіноцтва...». І тут мало чого можна додати.
Також великим попитом користується  відомий "Апостол черні" - роман напрочуд актуальний в умовах української дійсності, а тому цікавий і цінний для сучасного читача.

Коллін Мак-Каллоу.
Коли на зламі тисячоліть австралійці обирали Національний живий скарб, ним стала велика жінка і велика письменниця Коллін Мак-Каллоу та її бестселер «Ті, що співають у терні».  
Чуттєва та зворушлива історія кохання. Кохання, що долає роки і кілометри, обітниці і закони! І, навіть, коли від троянд залишається попіл, а бездоганна пісня стихає - тільки кохання продовжує жити. 

Іван Нечуй-Левицький.
Крім "Кайдашевої сім'ї", яку в Україні із задоволенням читає і старий, і малий, останнім часом неймовірною популярністю користується повість "Хмари". 
Навіть сама назва твору виглядає символічною, оскільки хмари - то своєрідне уособлення національного гноблення та придушення української культури. Саме у такій атмосфері моральної задухи формується характер головних героїв. Прагнучи до світла вони і розганяють «хмари». 
А ше ця повість неймовірно густо насичена паралелями із сучасною російсько-українською війною... 

Джордж Орвелл.
Книга "1984" - це модель майбутнього від Джорджа Орвелла.
У творі представлено суспільство майбутнього, де йде війна усіх проти всіх.
Незважаючи на художню вигадку, книга настільки реалістична, що перевертає свідомість, причому так, що хочеться перевернути її назад. Сам письменник стверджував, що «найкращі книги говорять тобі те, що ти вже сам знаєш». І роман-утопія «1984» описує речі, про які ми самі здогадувалися, але у існування яких боялися повірити.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки