"В серці біль за країну пече вогнем"

 

29 серпня Україна вшановує пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть: Орша, Конотоп, Крути, Вапнярка, Гурби, Савур-Могила, Донецький аеропорт, ДебальцевоСтоліття спливають, але ворог України – той самий: московія, російська імперія, радянська росія, російська федерація. 
Окремою сторінкою цієї споконвічної боротьби та незламності стали бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року. Їх трагічним та героїчним символом, але водночас і прикладом нездоланності воїнського духу українців став Іловайськ, де українські воїни – військовослужбовці та добровольці – опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом. За офіційними даними, під час Іловайської операції (7-29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» понад 300 українських воїнів загинуло. 
24 лютого 2022 року відкрилась нова сторінка боротьби українського народу, що пов’язана з неабиякою жорстокістю та цинізмом ворога, який будь-якими способами намагається знищити наших захисників на усіх напрямках фронту, щоб після знищити всю Україну.
Загибель або поранення українських захисників викликають у нас біль і справедливу ненависть до окупанта. Але навіть в праведному гніві маємо єднатися в прагненні до перемоги над ворогом, протистояти ворожій пропаганді та боротись за Україну кожен на своєму фронті.



Вічна слава і пам'ять Героям!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки