"Секрети здоров'я"


Війна - це шалене психологічне та фізичне навантаження. На перший погляд, здається, що фізкультурі немає місця на війні.
Але лікарі рекомендують не забувати про фізичні вправи навіть в умовах війни та приділяти їм хоча б пів години на день, оскільки це дозволяє знизити рівень стресу та зміцнити організм. 
Як же залишатись фізично активними?
✅ Робіть короткі перерви протягом дня, під час яких ви зможете виконати вправи: нахили тулубу, присідання, відтискання від підлоги, рухи руками й ногами протягом 5-10 хвилин.
Ще одним способом є ігри або танці з дітьми, прибирання, домашні тренажери чи обруч.

✅ Підшукайте собі онлайн-тренування та однодумців, зараз безліч тренерів різних спортивних практик проводять онлайн заняття.
Також можна знаходити відео фізичних вправ. Однак будьте обережні при виборі занять, спочатку переконайтесь, що вони вам підходять і ви зможете виконувати їх самостійно.

✅ Більше гуляйте, по квартирі чи на вулиці, ходьба допомагає тримати ваші м’язи у тонусі, особливо корисною буде ходіння сходами вгору.

✅ Менше сидіть, сидячий спосіб життя збільшує ризик порушень зору, сколіозу, геморою тощо. Бажано вставати та витягуватись в повний зріст кожні 3 хвилин.

✅ Навчіться розслаблятись, якщо ви нервуєте, зробіть глибокі вдихи і налаштуйтесь на позитивні думки. Можна також вголос заспівати улюблену пісню.

✅ Найважливіше – розпочати. Усім дорослим лікарі рекомендують як мінімум 30 хвилин помірної фізичної активності із базовими вправами на нахили, присідання, рухи ногами та руками.

Також пропонуємо вашій увазі добірку електронних та аудіокниг. 


Дарка Озерна. Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя.
Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону, внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Авторка легко і детально пояснює, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. А окрім цього, посібник написаний для і про сучасних українців і українок, з глибоким розумінням та емпатією до їхніх щоденних викликів.

Керолайн Вільямс. Рухайся! Як тіло формує наші думки та почуття.
Ми народжені для руху. Новітні наукові теорії стверджують, що еволюційно наш вид розвинув здатність мислити саме завдяки потребі рухатися по-новому. Однак сучасний світ пропонує нам зовсім інший спосіб життя. Понад 70% часу ми проводимо сидячи чи лежачи. Це не лише негативно впливає на наші тіла, але й призводить до падіння IQ та погіршення ментального здоров’я.
У цій книжці авторка зібрала новаторські наукові дослідження, філософію гуру йоги та досвід спортивних професіоналів. Рух не просто поліпшує якість життя, він допомагає нам мислити, що особливо важливо в процесі старіння. Звичайна ходьба покращує когнітивні здібності людини. А розтяжка сприяє зменшенню рівня тривожності та дратівливості. Відкриття, описані в цій книжці, можуть не лише позитивно вплинути на здоров’я окремих осіб, а й змінити все суспільство на ліпше. Годі вже сидіти! Додайте більше руху у своє життя - і ви відчуєте зміни на краще.


Марі Карачина. 
Never Stop.
"Never Stop" - добрий спосіб почати позитивні зміни вже сьогодні. Марі Карачина - учасниця світових марафонів та півмарафонів, фітнес-тренер та засновниця клубу “Skinny&Strong”, переконана, що біг - це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Адже рух - це життя. А ця книжка - маленький стимул, перший крок, щоб змінити звички та почати вдосконалювати світ навколо вас. Тож одягайте кросівки і never stop!


Паджагунга Л. Жорж. 
Ранкова йога для дітей.
Ранкова йога-гра для дiточок, якi вiд самого ранку не знають, куди подiти свою невичерпну енергiю!
Авторка книжки - засновниця Iталiйськоï асоцiацiï дитячоï йоги - пропону комплекс вправ, який допоможе дiтям прокинутися й увiйти в новий день свiжими, сповненими сил i радостi життя, а також дивовижного внутрiшнього спокою й упевненостi в собi. Шiстнадцять простих поз-асан, покроково поясненi i проiлюстрованi - дiтям неодмiнно сподобається виконувати ïх разом iз казковими героями.

Григорій Гаркуша. Казкова гімнастика протягом дня.
Мета даного видання  підвищити інтерес дітей до різноманітних видів гімнастики за рахунок введення захоплюючих ігрових вправ.
У посібнику подається практичний матеріал для організації і проведення вправ ранкової гімнастики, гімнастики пробудження, ритмічної гімнастики, психогімнастики та різноманітних корекційних вправ. 

Ці книги,  можливо, не змінить вашого життя, 
але точно підкажуть,
 як ви самі зможете його змінити. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки