"Слава незламним захисникам"



Ця війна триває не одне століття і нам випав шанс
не передати її дітям
Володимир Борисенко


День захисників та захисниць України ніколи не буде традиційним святом з гуляннями та веселощами. Для українців ця дата - можливість вшанувати воїнів, що захищають незалежність та суверенітет рідної Батьківщини. Цього дня прийнято згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й наших предків козаків, які виборювали право на незалежність.
День захисників і захисниць України цього року відзначатиметься в нову дату - 1 жовтня. Нову дату обрали зовсім не випадково. Споконвіку Пресвята Божа Матір була захисницею воїнів. Традиція дуже давня і походить ще від часів Київської Русі. Козаки навіть називали Покрову своєю заступницею і завжди молилися Діві Марії перед початком важливих битв. На Січі була побудована церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці, де збиралися козаки подякувати захисниці після вдалого походу.
Покрова оберігає і оборонців сьогодення. Разом з усіма українцями воїни просять Пресвяту Богородицю подарувати мир Україні та захистити її кордони від ворогів.
Щиро дякуємо усім нашим захисникам і захисницям за подвиг!
Та з нагоди свята ми підготували добірку книг, присвячену військовим, медикам і волонтерам України, їх силі, хоробрості та вмотивованісті зберегти Україну вільною і незалежною.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки