"Краще ніж рідна, мови не буває"



За часи свого існування українська мова пережила багато указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вона вистояла! І сьогодні, маючи безпрецендентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу! Свято української писемності та мови традиційно відзначається в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця - письменника, історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря, з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови. Цьогоріч День української писемності і мови відзначається 27 жовтня.
Приємно, що сьогодні українська стала більш уживаною і серед молоді і серед старшого покоління. Упевнено завойовує культурно-інформаційний простір, український контент заповнює радіо і телеефіри, а україномовні кіно, музика, мистецькі проекти, книги стають усе більш популярними в Україні та світі. Сьогодні багато людей хочуть досконало володіти українською мовою, відвідуючи курси української мови. У бібліотеці відвідувачі все більше хочуть читати українські книжки.

Підтримуючи нашу мову, наш скарб, ми об’єднуємо і зміцнюємо Україну. Сьогодні маємо нагоду вшанувати силу та красу українського Слова, його незламність, милозвучність і сучасність!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки