"Слово як зброя"

"Слово - зброя. Як усяку зброю, 

його треба чистити та доглядати"

Хочеться пригадати вислів  генерального директора видавництва "Ранок" Віктора Круглова : "... книга є зброєю, і ця зброя сьогодні теж вирішує майбутнє нашої країни"Такої ж думки і наші читачі. Більшість з них не тільки читають українською, а ще й дарують бібліотеці книжки українською мовою. 

Галина Вдовиченко. Бора. 

Сюжет нового роману Галини Вдовиченко, розгортається навколо скромної дівчини Христини Бори, яку всі називають просто – Бора. Вона працює у видавництві, редагує книжки та пише власний роман, аж раптом отримує в подарунок особняк у Львові й ніяк не може збагнути, за які заслуги. Розплутуючи цю таємницю, Бора живе в будинку, який став притулком для людей і тварин: дівчинки-підлітка, давньої подруги, старого й дивакуватого чоловіка з перебитим носом, кота і собаки. У новій домівці герої пізнають найбільшу розкіш у світі – розкіш спілкування.

Галина Вдовиченко. Купальниця.
У напіввимерлому військовому містечку жили собі брат Роберт і сестра Кароліна. Ворожка напророкувала, що хтось із них стане щасливим, а хтось - знаменитим. Усі чомусь були переконані, що дівчині дістане від життя і звичайнісінького жіночого щастя. Тож Роберт першим подався підкорювати столицю. Кароліні ж, яка теж не всиділа вдома, доведеться запакувати не один подарунок у київському супермаркеті, перш ніж розпакує свій - від долі...

Елізабет Гілберт. Місто дівчат.
Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.

Ернест Клайн. Першому гравцеві приготуватися.
2044 рік, світ потерпає від енергетичної кризи, панують безробіття і голод. Як і більшість людства, Вейд Воттс рятується від похмурої реальності в ОАЗі - масштабній віртуальній утопії, де можливості обмежуються лише фантазією. І як більшість людства, він мріє здобути найцінніший приз, захований у віртуальному світі. Творець ОАЗи Джеймс Галлідей заповів свій багатомільярдний спадок і саму ОАЗу тому, хто першим знайде три ключі. Полювання починається.

Андрій Кокотюха. Вигнанець і шляхетна полонянка.
1919 рік, Катеринославщина. Колишній поліцейський-вигнанець Платон Чечель служить у петлюрівській розвідці. Виконуючи таємне завдання в глибокому ворожому тилу, Платон опиняється в пастці і дивом виривається від білих. Але ― потрапляє до рук червоних... Тепер він за крок до розстрілу. Разом із ним у полоні юна і шляхетна Дарина Ільницька. Страшно подумати, що загрожує їй. Тому Чечель робить відчайдушну спробу врятувати себе та дівчину ― береться розслідувати вбивство ворожого командира. Ціна звільнення ― знайдений вбивця. Тільки ж навряд можна вірити комісарським обіцянкам...

Олександр Середюк. Український рік: історія, традиції, звичаї, обряди.
Автор - історик. А історія - вчителька життя (Historia est magistra vite). Тому він намагається прояснити витоки нашої духовності. Адже українській цивілізації - понад 7 тисяч років. 
Розгорнемо ж припорошені віками сторінки нашої стародавньої історії, відчуємо духовний світ пращурів, яких називали «внуками ДажБожими».
Книга для тих, хто прагне до істинних етнічних знань, може відкрити їх у собі генетичну етнічну матрицю. 

Вікторія Шваб. Незриме життя Адді Лярю.
Далекого 1714 року у Франції одна дівчина укладає фаустівську угоду, щоб отримати вічне життя. Але угода виявляється прокляттям: тепер її забуватимуть усі, кого вона зустріне на своєму шляху.
Так починається неймовірне життя Адді Лярю, її приголомшлива подорож століттями і континентами, історією і мистецтвом, під час якої вона шукає способу залишити слід у світі. Проте одного дня, триста років по тому, все змінюється, коли Адді в одній непримітній книгарні натрапляє на юнака, який пам’ятає її ім’я.

Гузель Яхіна. Зулейка відкриває очі. 
У 1930-х роках Україна потерпала від червоного терору розкуркулення. Не оминули ці події й маленьке татарське селище. 
Зулейха - молода татарка. Кожного ранку вона відкриває очі. Спочатку для того, щоб пережити ще один день біля жорстокої свекрухи та безвольного чоловіка. Наступного дня вона розплющує очі, щоб побачити сувору тайгу, де змішались всі вигнанці режиму. По дорозі в Сибір дівчина могла загинути, втратити дитину, втекти, але опинилась там, де їй судилось.
Роман  змусить вас не один раз розплющити очі від здивування, заплющити їх від страху чи втерти  сльозу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки