"Сучасні імена книжкової країни"



Друзі! Знайомтесь
Сучасніі імена, інтригуючі назви, цікаві сюжети, несподівані розв’язки! Кожна книга мріє знайти стежину до свого читача.




Леля Покотиполе. Спартанська дівчинка /художнє оформлення: Анна Комар.
Це книжка про те, як люди любляться і страждають. Оповідання Лелі Покотиполе насичені магічним реалізмом, розповідають про любов, пошуки себе, божевілля.
Жінкам у цих історіях дуже боляче, але вони все одно гордо тримають свої любові при тілах, як переляканих лисенят, аж поки ті їх не розтерзають або не зазимують у їхніх пазухах.

Андрій Любка. Кілер+.
«Кілер+» – перша прозова книжка Андрія Любки. Саме цими текстами він дебютував у жанрі короткої прози. У цій збірці відчувається, як письменник шукає свій голос – часом опираючись, а інколи піддаючись впливам своїх улюблених Чарлза Буковські, Мілана Кундери і Єжи Пільха, – будує детективні сюжети, змальовує відверті еротичні сцени, описує заокеанські міста, жартує і провокує. Часто кажуть, що перша книжка письменника є найщирішою, бо саме в ній він відкривається повністю. «Кілер+» – із таких книжок.

Сара Джіо. Ожинова зима.
Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця.
Сіеттл, 2010. Репортер «Сіеттл Ґеральд» Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу «ожинову зиму» (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між життями цих двох жінок існує багато несподіваних паралелей…

Чарлі Донлі. Не вір у це.
Головна героїня трилера американського письменника Чарлі Донлі - телевізійна продюсерка Сідні Раян. Відома своїми документальними філь­мами про невинно засуджених, вона береться за новий проєкт. Тепер на гляда­чів чекає сповнена карибської екзотики історія про холоднокровне вбивство десятирічної давнини.
Документалка «Дівчина з «Цукрового берега» одразу набуває широкого розголосу. Адже в її основі захоплива таємниця: чи справ­ді Ґрейс Сіболд убила свого хлопця Джуліана під час відпустки на Карибах, чи вона стала жертвою обставин і жахливої поліцейської некомпетентно­сті? Поринувши в минуле, Сідні доказ за доказом складає пазл цієї непростої справи, все ближче підступаючи до правди. Чи зможе продюсерка довести невинність Ґрейс, а може, вона лиш маріонетка в цій зловісній історії?

Крістіна Ковак.У світлі камер.
Детективний трилер про події, які відбуваються по той бік екрану. «У світлі камер» американської продюсерки політичних та кримінальних новин Крістіни Ковач – це захоплива історія про бурхливе життя телевізійників.
У центрі сюжету опиняється Вірджинія Найтлі – телевізійна продюсерка, яка береться розслідувати справу зниклої адвокатки. Завдяки фотографічній пам’яті вона пригадує, що бачила її в одному новинному сюжеті. Що більше Вірджинія занурюється в хитросплетіння людських відносин та зв’язків, то заплутанішими й небезпечнішими стають пошуки. А Вашингтон неохоче розкриває людські таємниці та лише створює додаткові ризики. Під яким же заголовком вийде головний сюжет Вірджинії?

Ната Гриценко. Тінь на порозі.
Томаш хотів бути звичайним хлопцем, але життя ввергло його в нестерпні випробування, які змусили інакше побачити світ і людей. Знущання над ним у родині, каторжні переживання і втеча з дому, самотність і страхітливі марення — куди вже гірше. Виснажливий головний біль, жахливі видіння переслідують його вдень і вночі. У якийсь момент Томаш збагнув, що це не душевний розлад, а прояв рідкісної здатності впливати на людей. Прийняти себе таким означає для нього зустрітися зі страшною правдою про своє минуле. А усвідомлення власної сили спокушає Томаша помститися кривдникам. Та чи здатен він захистити себе й близьких, якщо для цього доведеться розправитися з фатальними помилками свого минулого…

Жан-Крістоф Гранже. 
Miserere (Псалом п'ятдесятий).
Таємниці людського голосу… Янгольський спів… Краса, що здатна врятувати світ… Або погубити його… Залежно від того, хто диригент… З темних глибин минулого виринає музика, яка вбиває… Відлуння тієї музики - з катівень Бухенвальду й Освенціма - до застінків піночетівського Чилі, а звідтіля - до Франції, де на клаптику землі, непідвладному законам країни, тривають моторошні експерименти!..
Новий роман Жана-Крістофа Гранже - зловісна симфонія, пронизана звуками безсмертного «Miserere» - Господи, помилуй нас!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

"日本古典詩: Японська класична поезія"