КнигоСвіт і ти



Тобі 7, 8, 9 або 10 років? Тоді це для тебе. Ти, певно, помічаєшь що в житті є і добро і зло, і краса і потворство, і страх і радість. Тож тобі треба навчитися в усьому цьому розбиратись, пізнавати світ, прислухатися до себе. Ти вже маєшь назвати книжки, які для тебе стали улюбленими. До твоїх улюблених книжок час від часу додаватимуться нові. Чим більше читатимеш, тим більше знатимешь. Ця віртуальна виставка саме для вас, юні друзі.



Микола Герасименко. Політ на черешні.

Що не кажіть, а кмітливість – дуже хороша риса! Уміння знайти нехай трохи й незвичний, але хвацький, а головне – правильний вихід із будь-якої ситуації цінується завжди і скрізь.
Тому можна не сумніватися, що герой цієї книжки Сергійко в житті буде переможцем – адже він знає, як скликати на умовлене місце одночасно аж сім лисиць, як уполювати вовка штанами, як літати на черешні. Утім, легко він може впоратися не лише з такими капосними, а й з цілком житейськими завданнями – приміром, знайти серед ночі загубленого в густій траві ключа
Вас цікавить, як? Прагнете стати такими ж кмітливими? Це просто – варто лише прочитати книжку.



Андрій Кокотюха. Група залізного порядку.

Друзі відпочивають у селі на Полтавщині, і все було б звично, якби раптом Максим випадково не побачив у воді якесь страховисько. Зрозуміло, що юний детектив не міг не перейнятися цим фактом і не почати розшукувати причину появи гада у їхній річці.
Але виявляється, що гади-плазуни значно безпечніші за гадів-людей. Обом хлопцям треба проявити неабияку сміливість і кмітливість, бо їхнім супротивником цього разу стає надзвичайно небезпечна і розумна людина на ім'я Анатолій Громовець, яка до того ж має впливових друзів.
І яким же здивуванням було для Максима та Дениса, коли цей Громовець, прозваний Плазуном, стає директором школи, де навчаються юні детективи…



Ірина Лазуткіна. Єнотик Бо і повітряна куля.

Ви колись малювали свою мрію? А от Єнотик Бо, який мріяв навчитися літати на повітряній кулі, її намалював! Велетенську повітряну кулю, якою він керує сам, а з його наплічника визирає кротик Ом. Чи встигнуть друзі повернутися до початку «Монгольф’єрії», чи пробачить єнотикові вчитель Ас, чи вдасться Бо подарувати рожеву хмаринку подрузі Аї? Читайте про захопливі пригоди повітроплавців і дізнаєтеся про все.


Марія Людкевич. Ярко і змій Головастик.

Ця книжка про дивовижну дружбу хлопчика Ярка та його повітряного змія Головастика, кольорового і крилатого, про польоти в космос, індіанські вігвами і дракончика Пончика, з яким, виявляється, можна знайти спільну мову. А ще про те, які неймовірні пригоди спіткають нас на кожному кроці, варто лише повірити в себе, набратися бодай трохи мужності й таки вирушити в дорогу.



Ніна Воскресенська. Дивовижні пригоди Наталки в країні Часу.

Книга чудової дитячої письменниці Ніни Воскресенської «Дивовижні пригоди Наталки в країні Часу» поєднала в собі повість з такою ж назвою та три чарівно-повчальних казки «Скринька бажань», «Заповітна мрія», «Розповідь однієї плями». Головна героїня повісті дівчинка-школярка Наталка, як і більшість її однолітків, мріє якомога швидше подорослішати. Адже дорослим так легко живеться: ні в кого не треба питати дозволу, щоб купити іграшок, можна дивитися телевізор скільки заманеться, а найголовніше – уроки. Їх теж не потрібно робити. Яким же чином прискорити плин часу, щоб оминути усі негаразди дитинства? Авторка дає такий шанс героям книги і переносить їх у країну Часу, де кожен зможе обрати собі пригоду за смаком. 

ЧИТАЄМО! ВІДПОЧИВАЄМО!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

"日本古典詩: Японська класична поезія"