"Воок-симпатія"


Книжки здатні змінювати мислення, впливати на думки, піднімати настрій і бойовий дух. Сьогодні в нашій добірці - художня література, нон-фікшн та мотивуючі твори. О
бирайте! 


Руслан Борта. Люди стають думками.
24 лютого 2024 року росія розпочала повномасштабну війну проти України.
Ця війна назавжди вписана в історію нашої держави. Але ж історія пам‘ятає події, а не думки. А наші думки про цю війну залишаться з нами.
Ця книга – збірка міркувань чотирьох персонажів, кожен із яких по різному зустрічає війну.

Петро Кралюк. Українці і поляки. 1000 років (не)порозуміння.
Як народи-сусіди, українці й поляки знали часи миру та часи війни, мирного співжиття, співпраці, але й чимало конфліктів та непорозумінь. Кожна сторона має «свою правду». Саме ці непорозуміння (часто міфологізовані й демонізовані, а то й спеціально «підігріті» третьою стороною) призвели до формування у свідомості цих народів негативних образів один одного. І хоча за останні роки цей негативізм зменшився, він все ж не зник і часто дає про себе знати.
В одній книзі охопити всі аспекти українсько-польських стосунків протягом тисячоліття неможливо. Автор намагався звертати увагу на найбільш важливі, з його точки зору, моменти в цих відносинах, намагаючись збалансовано говорити як про порозуміння, так і про непорозуміння.


Леонід Мосендз. Останній пророк.
Цей роман - гідний внесок напівзабутого українського письменника у світову «Бібліану». Це - своєрідна енциклопедія палестинського життя перед Христом, талановито й доскіпливо відтворена блискучим знавцем Біблії, як і суто історичних реалій та богословських трактатів.
Унікальний щодо постаті головного героя - Івана Хрестителя - роман Леоніда Мосендза, власне, про становлення особистості юнака-вибранця, глибоко впевненого у своєму призначенні - стати Предтечею у найширшому сенсі цієї Божої місії.
Перед читачем - завжди актуальне послання до тих народів, що, подібно до давніх юдеїв під римським пануванням, і дотепер шукають шляхів здобуття справжньої незалежності. За всієї своєї епічності вишуканий художній текст є напрочуд ліричним, сповненим непідробних і незникомих людських почуттів.

Мирослав Дочинець. Карби і скарби. Посвіт карпатського світу.
Твори Мирослава Дочинця знають і люблять по всьому світу! На сторінках своїх книжок він шукає відповіді на одвічні питання, що близькі кожному: хто ми, для чого прийшли в цей світ, куди йдемо. Ви доторкнетеся до споконвічної мудрості українського народу, яку зберігають Карпатські гори, віднайдете ту одвічну гармонію, що є основою нашого існування на землі.
Ця книга - неспішна дружня оповідь про відчуте й спостережене, пережите й побачене. Мозаїка образів підкуповує своєю щирістю, простотою й мудрістю, захоплює й не відпускає, навіть коли перегорнена остання сторінка.
Це книга про тих, котрі, живучи на вершинах, шукають верховини духу і стережуть правду первовіку. Їх мудрість, мужність і вірність собі та Богові - неоціненний скарб досвіду і живильна сила для нашої душі.

Едіт Егер. Дар. 12 уроків, які врятують ваше життя.
Едіт Єва Еґер – видатна психотерапевтка, що вціліла під час Голокосту, авторка світового бестселера «Вибір». Народилась в єврейській родині в Угорщині. Коли їй було 16 років, вона була успішною балериною та гімнасткою. У цей час вона потрапила у концтабір, де загинули її батьки, їй з сестрою вдалося вціліти. За кілька років після звільнення вона разом з чоловіком емігрувала до США. Освіту психолога здобула, коли їй було за 40, а ліцензію на практику отримала у віці 50 років. Одним з її наставників на початку кар’єри був Віктор Франкл, засновник логотерапії та теж вцілілий в Аушвіці. 

Харукі Муракамі. Погоня за вівцею.
 
Здавалося б, сюжет роману невигадливий. Від журналіста, що
 творить рекламні тексти й іншу порожнечу навколо себе, йде дружина. Та дарма - все одно не було між ними нічого яскравого. Замість
 того з’являється дівчина-повія з чарівними вухами. Любов не любов,
 але хоч якесь пожвавлення. А потім в життя героя входить вівця -
 єдина у світі, яку варто розшукати. Ця вівця час від часу вселяється
 в підхожу людину і стає її сутністю. Вона всемогутня і злопам’ятна.
 Така уперта тварина. Що за вівця і звідкіля прийшла - невідомо. Та
 й не це важливо. Пошук вівці - єдине, у чому є сенс. І якщо вже
 доля звела людину з цією твариною, нікуди від неї не сховатися.
 Адже вівця легко стає і долею, і думками, і навіть зовнішністю...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

"日本古典詩: Японська класична поезія"