"Граємо і математику вивчаємо"


 
Математика для багатьох дітей – складний та неулюблений предмет. 
Точна наука вважається важко досяжною. І як показує практика, лише деякі учні мають вроджений дар до математики, а решта досягає успіху тільки завдяки наполегливій праці та правильній мотивації. Тож, щоб математика була легкою та цікавою пропонуємо віртуальну виставку "Граємо і математику вивчаємо".

   Марченко Н. Математика. Десяток для маляток (видавництво "Країна мрій")
Дуже важливо, щоб перше знайомство з буквами та цифрами викликало у дитини зацікавленість. Автор книги пропонує розпочати вивчення математики з цікавих віршиків та малюнків, що допоможуть запам'ятати цифри та їх послідовність у першому десятку.


Федієнко В.В. Математика та логіка (видавничий дім "Школа")

Матеріал книги допоможе у доступній, ігровій формі ознайомити дитину з основами математики. Вводяться поняття "один-багато", "більше-менше", "стільки ж", для ознайомлення пропонуються деякі площинні та об'ємні геометричні фігури. Головна увага приділяється числам та цифрам, кількісному та порядковому їх значенню, роботі з математичними знаками, розв'язанню прикладів і задач.



Павлова Н.М. Дошкільний задачник (видавництво "Махаон")

За допомогою цієї книги можна легко в формі вільної гри підготувати дошкільника до занять з математики. Причому розміщені тут завдання підібрані з таким розрахунком, щоб від вирішення типових для першого класу загальноосвітньої школи завдань перейти до завдань підвищеної складності, а також і до оригінальних спеціальним вправам. І дитині не буде нудно на імпровізованому уроці, оскільки в книзі зібрані завдання у вигляді цікавих життєвих ситуацій, які можна вирішити за його допомогою.


Бєженова М.О. Цікава математика (видавництво "Сталкер")
   Просте викладення матеріалу у книзі та ігрові способи роботи допоможуть батькам і вихователям у самостійній роботі зі своєю дитиною під час підготовки до школи. Логічні задачі та навчальні ігри дають можливість дітям опанувати знання та розвивають розумову діяльність.

Кузякін Кузько Зубасті задачки (Видавництво Старого Лева)
Перед вами книжка ігрових розвивальних завдань для дітей 7-11 років, яку Кузько Кузякін створив і в яку вклав увесь свій чималий піратський досвід. Його «Зубасті задачки» допоможуть дітям навчитися уважніше дивитися на світ, глибше пізнати мову, мислити творчо і критично. Головна ідея кожного розвороту – це поєднання різних за рівнем і тематичним спрямуванням завдань. Щоб розв'язувати задачі дитина просто має бути спостережливішою, вміти знаходити певні логічні зв’язки й асоціації, вміти фантазувати. Бажаємо вам гарного плавання в компанії пірата Кузька Кузякіна і боцмана Громила – у морі жартів та винахідливості!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки