"Неймовірний світ математики"


Ми живемо в цікавий час, коли є можливість вибору: школи, програми, вчителя. Багато дітей на порозі школи вміють не тільки читати, писати, але й додавати і віднімати. Запропоновані книги навчать думати і пізнавати неймовірний світ математики весело, а не нудно.


Олена Шевцова Пізнаю світ математики" (видавництво Основа)
Робочий зошит містить цікаві, різноманітні завдання, які сприяють формування у дошкільників елементарних математичних уявлень, а також розвитку логічного мислення, уваги, пам'яті. Додаток містить наліпки. Наклеювання їх на сторінки зошита не тільки зробить процес навчання цікавим заняттям, й допоможе розвинути координацію рухів рук, увагу охайність. Зміст завдань робочого зошита відповідає вимогам чинних програм розвитку, навчання і виховання дітей дошкільного віку.



Гарет Мур "Математичні ігри для розумних дітей" (видавництво Книжковий клуб Клуб Сімейного дозвілля)
Від майстра логічних ігор — доктора Гарета Мура. Нудно? Гайда гратися в математику! Видирання на верхівку числової піраміди, запекле кубічне змагання, пошуки прихованих чисел, незвичайні кросворди, суперпазли, математичні монстрики та диво-поля — найкрутіші головокрутки для маленьких розумників і розумниць! Із кожною сторінкою головокрутки стають дедалі складнішими, тому радимо тобі починати з самого початку. Не бійся помилятися — у кінці книжки є відповіді-рятівники, а до кожної головокрутки додається проста інструкція. Веселих математичних розваг!Дуже цікаве, пізнавальне та розвиваюче видання "Математичні ігри для розумних дітей" стане чудовим помічником маленьким школярикам, яким подобається математика, і які з великим задоволенням вирішуватимуть вдало представлені та дуже гарно продумані завдання, приклади, рівняння, математичні операції, які дуже позитивно впливатимуть та сприятимуть розвитку пам"яті, логічного мислення та уваги і уяви дитини. Це просто чудове доповнення до основної навчальної літератури.



Трейсі Янґ і Кейті Г’юветт  "Крута математика" (видавництво "Моя книжкова полиця")
Читання, письмо й арифметика — три кити всіх освітніх систем на світі. Однак ці предмети завжди чомусь вважають нуднуватими. Останнім часом Дж. К. Ролінґ доклала чималих зусиль, щоб читання вважалося крутим і веселим заняттям, і навіть надихнула багатьох дівчат і хлопців спробувати себе в ролі письменниць і письменників. І це супер! Але як там поживає бідолашна стара добра арифметика?
Ну, по-перше, тепер її ніхто так більше не називає. Арифметика стала математикою. А британці навіть повну назву не вимовляють, а кажуть скорочено: maths (а американці ще коротше —math).
Тим, хто не палає бажанням по-справжньому зрозуміти математику, вона здається нічим не особливою, тоді як інші вважають її цариною, де поміж числами й рівняннями, теоріями й формулами панують чари і творяться чудеса. Математика здатна оживити буденні речі й перетворити повсякденну ситуацію на безкінечні, неможливі, неймовірні веселощі.
Так-так, тут справді слова “математика” й “веселощі” в одному абзаці. Але ж як їх поєднати? А ось як…
Книга пояснює основні поняття зі шкільної програми — наприклад, множення двозначних чисел — і вчить розв’язувати хитромудрі рівняння, яких не побачать діти в класі. А ще ця книжка підкаже, як по-справжньому круто давати собі раду з різними повсякденними проблемами в реальному житті. Цей неймовірний британський науково-популярний посібник з математики «Cool Maths» тепер мають у своєму навчальному арсеналі й українські школярі.



Тетяна Будна "Математика 2+" (видавництво "Богдан")
Серія «Тямущий дошколярик» — це комплект чудово ілюстрованих посібників, які знадобляться дбайливим дорослим для реалізації ефективної системи розвиваючих занять з дитиною від 2 до 7 років.
У даному посібнику запропоновано захоплюючі навчально-пізнавальні завдання, що сприятимуть розвитку елементарних математичних уявлень, уваги, пам’яті, логічного мислення, а також дрібної моторики руки.
Матеріал дібрано з урахуванням вікових особливостей дитини.



Яков Перельман "Жива математика" (видавництво КМ-Букс)
Книга содержит более сотни различных математических задач и головоломок, для решения которых читателю достаточно знакомства с элементарной арифметикой и начальной геометрией. Лишь незначительная часть задач требует умения составлять и решать простые уравнения. Подобные задачи, представленные преимущественно в виде увлекательных рассказов, легко читаются, хорошо развивают логическое мышление и память. Для учащихся общеобразовательных учебных заведений и всех, кто любит интересно и с пользой проводить время досуга.



Іва Новакова "Домашня розминка. Математика. 1 клас" (видавництво Мандрівець)
"Домашня розминка" – чудова нагода відпочити після уроків разом із математикою. Завдання у ньому не складні, не нав’язливі, вони веселі, одне слово, "прикольні". Це справді ідеальний засіб для батьків, надто не навантажуючи дитину, дати їй змогу розім’яти свій мозок перед завтрашнім уроком. На початку навчального року діти ще не вміють читати і писати всі слова, а тому потрібна допомога батьків (зокрема, прочитати умову). Пропоновані завдання доволі оригінальні. На деяких сторінках вони позначені цифрами. У цьому разі треба прочитати і виконати перше завдання, а тоді приступити до виконання наступного. Поступово оволодіваючи технікою читання і письма, діти можуть працювати із зошитом уже самостійно.


"Почитай мені. Весела математика" (видавництво Ранок)
Захоплюючі історії та віршики про цифри та лічбу для дітей. Завдяки зручному формату дитина зможе відправитися з книжкою на прогулянку, взяти її з собою в дитячий садок або навіть у подорож. А хороша книга ніде не дасть занудьгувати!


Стівен Строгац "Екскурсія математикою. Як через готелі, риб, камінці і пасажирів зрозуміти цю науку" (видавництво Наш формат).
Книжка для найширшого кола читачів, всіх, хто любить математику або навпаки не розуміє її, для батьків, викладачів. Математика — це не прісний набір формул. Вона скрізь, якщо знати, куди поглянути. Як розгледіти синусоїди у смужках зебри? Що таке «математика матраців»? Як кидки в баскетболі пояснюють основи лічби? У цій книжці автор проведе математичну екскурсію: від рівня садочка до університетського, даючи можливість будь-кому розібратися в цьому предметі й полюбити його.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки